*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο μύχιος θάνατος

Οι ετοιμοθάνατοι μάς μαθαίνουν τη ζωή

"La mort intime" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Marie De Hennezel
Μετάφραση: ·Δανιήλ Σαπιρώφ ·Άννα Αβαράκη
Έκδοση: Οκτώβριος 2007 από "Κοάν"
Σελ.:204 (19χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7895-78-9


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας" "Θάνατος"

Τη στιγμή που ο θάνατος βρίσκεται πολύ κοντά, όταν η θλίψη και η ταλαιπωρία κυριαρχούν... μπορεί ακόμα να υπάρχει ζωή, χαρά, πρωτόγνωρη ψυχική ανάταση;

H Marie de Hennezel στο βιβλίο "Ο μύχιος θάνατος" περιγράφει την εμπειρία της από την συνοδεία των ετοιμοθάνατων. Άλλοτε προσωπική, όταν ο θάνατος χτυπάει την πόρτα φίλων της και άλλοτε επαγγελματική εμπειρία, μέσα στο πλαίσιο της "Κλινικής Πόνου" και λοιμωδών νόσων (AIDS), όπου εργάζεται.

Μοιράζεται μαζί μας τον πλούτο των τελευταίων στιγμών, εκείνων που παραμένουν ζωντανοί μέχρι το τέλος, παρά την ταπεινότητα μέσα στην οποία τους βύθισε ο πόνος.

Η Marie de Hennezel πιστεύει πως στις "Κλινικές Πόνου" δεν αρκεί η φαρμακευτική αντιμετώπιση του πόνου. Η ψυχολογική υποστήριξη -συνοδεία των ετοιμοθάνατων είναι μια διαδικασία που είναι δυνατόν να τους φέρει σε κοινωνίες με το ίδιο το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης. Οι ετοιμοθάνατοι μέσα από αυτή την κορυφαία εμπειρία είναι δυνατόν να έρθουν σε μια ουσιαστική ειρήνη με τον εαυτό τους, κάτι που ίσως δεν το έχουν ζήσει σε όλη την προηγούμενη ζωή τους!

Ο Φρανσουά Μιττερράν, ως πρόεδρος της Γαλλίας, εντυπωσιασμένος από τα αποτελέσματα της προσέγγισης αυτής, την καθιέρωσε ως θεσμό του Γαλλικού κράτους, ως ύψιστη ανθρωπιστική πράξη και καθήκον ενός καλύτερου κόσμου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας