*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το αγροτικό τοπίο

Το παλίμψηστο αιώνων γεωργικού μόχθου: Επιστημονικό συμπόσιο


Επιμέλεια: · Λεωνίδας Λουλούδης · Νίκος Μπεόπουλος · Ανδρέας Ι. Τρούμπης
Εισήγηση: ·Βασίλης Κανελλακόπουλος ·Χρίστος Κανελλακόπουλος · Όλγα Μεντζαφού - Πολύζου · Ελένη Θ. Κοβάνη · Θεανώ Σ. Τερκενλή · Ανδρέας Ι. Τρούμπης ·Γεώργιος Π. Στάμου ·Α. Χ. Παυλόπουλος · Δέσποινα Βώκου · Νίκος Μαρτίνος · Νίκος Μπεόπουλος · Λεωνίδας Λουλούδης
Έκδοση: Ιούνιος 2005 από "Κτήμα Μερκούρη"
Σελ.:213 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87023-1-3


Θέμα: "Περιφερειακός προγραμματισμός" "Περιβάλλον" "Περιβαλλοντική πολιτική"

Με κάποια σημαντική καθυστέρηση, αλλά με ιδιαίτερη χαρά, παραδίδουμε στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου για το Αγροτικό Τοπίο που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μερκούρη στις 19 Ιουλίου 2003.

Ήταν μια καρποφόρα συνάντηση πάνω σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα -αν και όχι επαρκώς ακόμη διερευνημένο- οι πτυχές του οποίου αγγίζουν και επηρεάζουν καίρια τη σύγχρονη φυσιογνωμία και λειτουργία του αγροτικού χώρου.

Ζούμε σε μια εποχή με έντονες αναδιατάξεις του κοινωνικού ιστού, τον θεσμών, των παραγωγικών σχέσεων και των ισορροπιών της υπαίθρου.

Η ανάγκη μιας προσεκτικής προσέγγισης και αντιμετώπισης των φαινομένων, στα επίπεδα σύλληψης της ιδέας, σχεδιασμού, υλοποίησης επιμέρους στόχων και προτεραιοτήτων και εφαρμογής αποτελεσματικών πολιτικών, δεν μπορεί να περιμένει ούτε να περιοριστεί σε ένα "κλασικής κατεύθυνσης", στενά οριοθετημένο στον τόπο και χρόνο, πλαίσιο.

Ο αγροτικός χώρος παύει να αποτελεί ένα αμιγές μονοσήμαντο πεδίο παραγωγής δράσης και σχέσεων. Συνδέεται πλέον ποικιλόμορφα, και με πρωτόγνωρους τρόπους, με τον αστικό χώρο και τους ανθρώπους του.

Η σχέση είναι αμφίδρομη, πότε άμεση και πότε έμμεση, "οργανική" ή "ανόργανη", στενή ή χαλαρή, αλλά αρκετά ρευστή ακόμα.

Οι προκλήσεις συνυπάρχουν με τις απειλές. Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε ορθά τα στοιχεία της νέας τάξης πραγμάτων ή να αντισταθούμε σε αυτά απαιτούν βαθιά γνώση, έρευνα, παιδεία, νέες πολιτικές και ενεργή συμμετοχή. Το ζητούμενο είναι μια νέα προσέγγιση, η οποία θα αγκαλιάσει τις ευκαιρίες αλλά και θα δώσει λύσεις και διεξόδους στα ποικίλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η οικογενειακή αγροτική οικονομία, η ελληνική φύση καθώς και η σύγχρονη πόλη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας