*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πρακτικές οδηγίες για σωστό και οικονομικό κτίσιμο κατοικίας


Συγγραφή: ·Νίκος Γ. Παπαχαραλάμπους
Έκδοση: 2007 από "Παπασωτηρίου"
Σελ.:509 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7530-86-1


Θέμα: "Αρχιτεκτονική"

Με το παρόν πόνημα γίνεται προσπάθεια να δοθούν πρακτικές οδηγίες σε όλους όσοι επιθυμούν είτε να κτίσουν ένα σπίτι είτε να αγοράσουν ένα διαμέρισμα σε ένα πολυώροφο κτίριο, όταν βέβαια αυτό βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής του.
Έτσι δίδονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορεί κάποιος, ανάλογα με τη θέση, το μέγεθος, το είδος και το βαθμό πολυτέλειας του σπιτικού, που αυτός επιθυμεί να κατασκευάσει, να υπολογίσει, κατά προσέγγιση, τόσο το συνολικό κόστος όσο και αυτό των κάθε επιμέρους σχετικών εργασιών και να είναι σε θέση, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες, να προγραμματίσει χρονικά αυτές.
Επίσης δίδονται τέτοιες οδηγίες, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να παρακολουθεί και να ελέγχει, όσο τούτο είναι δυνατόν, τους τεχνίτες και τους υπεργολάβους που εκτελούν όλες τις σχετικές με την οικοδομική εργασίες, εκτός από αυτές που αναφέρονται σε εργασίες οπλισμένων σκυροδεμάτων (κατασκευή σκελετού).
Για τις εργασίες αυτές δίδονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το κοστολόγιό τους. Η παρακολούθηση των εργασιών αυτών, ιδιαίτερα μάλιστα στη χώρα μας που τόσο δοκιμάζεται από τους σεισμούς, πρέπει να είναι συνεχής και σχολαστική από τους αρμόδιους επιβλέποντες μηχανικούς, τους οποίους ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενημερώνει χρονικά για την εκτέλεση όλων των ενδιαμέσων φάσεων (καλουπώματα, σιδερώματα, διαστρώσεις σκυροδεμάτων κ.λπ.)
Πρέπει, βέβαια, να τονισθεί ότι η συμβολή όλων των επιβλεπόντων μηχανικών στην εκτέλεση και των υπολοίπων εργασιών είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η δε γνώση των σχετικών θεμάτων από τους ιδιοκτήτες βοηθάει πάρα πολύ στην σωστή εκτέλεση της αποστολής τους.
Τέλος εκφράζεται η ελπίδα ότι το παρόν πόνημα θα βοηθήσει γενικότερα και όλους τους τεχνικούς που ασχολούνται με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας