*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο 2006, Σμιλεύοντας το μάρμαρο στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά χρόνια


Μετάφραση: ·Αλεξάνδρα Ντούμα
Φωτογραφία: ·Γιάννης Πατρικιάνος
Επιμέλεια: ·Νικολέττα Σκυλογιάννη - Δημητρακοπούλου
Έκδοση: 2005 από "Υπουργείο Πολιτισμού. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο"
(21χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-214-470-Χ


Θέμα: "Ημερολόγια" "Γλυπτική" "Μάρμαρο"

Στο ημερολόγιο παρουσιάζονται γλυπτά της συλλογής του Mουσείου και καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια μέχρι τα τέλη του 18ου αι. Το βασικό κριτήριο επιλογής ήταν ο βαθμός της αντιπροσωπευτικότητάς τους, κατά πόσο δηλαδή έχει αποτυπωθεί πάνω στο σμιλεμένο μάρμαρο η ίδια η ιστορική περίοδος που τα δημιούργησε και η εποχή που τα ενέπνευσε. Εμφανής είναι η πρόθεση της επιμελήτριας να αποκρυπτογραφήσει τη "γλώσσα" των συγκεκριμένων γλυπτών, εστιάζοντας όχι τόσο στην καλλιτεχνική αρτιότητά τους, όσο στην έμπνευση και έκφραση μέσω της οποίας προσεγγίζεται η εποχή κατά την οποία δημιουργήθηκαν. Πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από τα γλυπτά του ημερολογίου είναι αδημοσίευτα και παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά. Πρόκειται για γλυπτά, αρκετά από τα οποία βρέθηκαν στην πόλη των Aθηνών και συνδέονται άμεσα με επιφανή μνημεία της, που με το θρίαμβο του χριστιανισμού μετατράπηκαν σε χριστιανικά. Αρκετά από τα υπόλοιπα γλυπτά προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδος, αλλά και περιοχές της Μεσογείου. Eίναι κυρίως αρχιτεκτονικά γλυπτά, κιονόκρανα, πεσσίσκοι, επιθήματα, θωράκια, υπέρθυρα, που αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα μνημείων, τα περισσότερα των οποίων έχουν καταστραφεί.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας