*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντάρτης

Μνημείο για την ειρήνη

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Stefanie Endlich · Rainer Höynck · Eberhard Rondholz · Marlen Von Xylander
Μετάφραση: · Σπύρος Μοσκόβου
Επιμέλεια: ·Karina Raeck
Γλυπτική: ·Karina Raeck
Έκδοση: 2005 από "Βιβλιοεπιλογή"
Σελ.:248 (26χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6635-01-5


Θέμα: "Κρήτη - Ιστορία - 1939-1945" "Γλυπτική" "Ελλάς - Ιστορία - Εθνική Αντίσταση, 1940-1944"

"Αντάρτης"

Έτσι ονομάζεται το έργο που δημιούργησε η γλύπτρια Καρίνα Ρεκ από το Βερολίνο στο θρυλικό οροπέδιο της Ίδης -ένα έργο αφιερωμένο στη μνήμη του αντιστασιακού αγώνα του κρητικού λαού ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Κρήτη (1941-1945).

Οι κάτοικοι τόσο των Ανωγείων, όσο και των χωριών της Επαρχίας Βιάννου, σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς, ως αντίποινα για τη δράση των ανταρτών, και τα χωριά τους ισοπεδώθηκαν, όπως και πολλά άλλα χωριά της Κρήτης και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους των Ανωγείων η Καρίνα Ρεκ φιλοτέχνησε στο οροπέδιο της Νίδας ένα γλυπτό από 5.000 περίπου τεράστιες πέτρες, τον "Αθάνατο αντάρτη της ειρήνης". Μια μεταφορά της φύσης που απεσπάστηκε από τον πέτρινο κόσμο της Ίδης για να της την επιστρέψει μεταφέροντάς την ταυτόχρονα στις πηγές της χιλιετούς ιστορίας της. Κάποτε θα έχει απομείνει το ίχνος μόνο μιας ιδέας σαν διαρκής υπόμνηση.

Το βιβλίο "Αντάρτης: Ένα μνημείο για την ειρήνη" παρουσιάζει την πολυετή έρευνα της Καρίνα Ρεκ, την αναζήτηση ιστορικού υλικού όπως φωτογραφίες και ντοκουμέντα, τόσο σε ιδιωτικά αρχεία της Κρήτης, όσο και στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο Κόμπλεντζ και πέραν αυτών μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων της Κρήτης. Τα ριζίτικα της αντίστασης μαρτυρούν την ανεκτίμητη σημασία που έχει η λυρική-επική μνήμη της νεότερης και μυθικής ιστορίας για τη βαθιά ριζωμένη αγάπη του κρητικού λαού προς την ελευθερία.

Κείμενα της ιστορικού Μαρλέν φον Ξυλάντερ και του γνωστού και στην Ελλάδα δημοσιογράφου Έμπερχαρντ Ρόντχολτς από την Κολωνία πληροφορούν για τα ιστορικά δεδομένα της κατοχής και την ανάπτυξη αντιστασιακών οργανώσεων. Έναν άλλο τρόπο προσέγγισης του μνημείου επιλέγουν οι Στέφανι Έντλιχ και Ράινερ Χέυκ που επικεντρώνοντας το βλέμμα τους στον "Αντάρτη", ρωτούν για τη δυνατότητα της καλλιτεχνικής απεικόνισης του πολέμου, της αντίστασης, του πόνου, της απόγνωσης και της αμηχανίας.

Το βιβλίο, σε ελληνική και γερμανική γλώσσα, τεκμηριώνει το πολυσύνθετο αυτού του "εγχειρήματος για την ειρήνη" ως πολιτική, καλλιτεχνική και εθνολογική έρευνα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας