*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τολμηρές πολαρόιντ

"Some Explicit Polaroids" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Mark Ravenhill
Μετάφραση: · Κοραλία Σωτηριάδου
Επιμέλεια: · Κοραλία Σωτηριάδου
Έκδοση: Νοέμβριος 2001 από "Θέατρο του Νέου Κόσμου/ Νέα Σκηνή Τέχνης"
Σελ.:110 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Αγγλικά θεατρικά έργα"

Οι "Τολμηρές πολαρόιντ" του Μαρκ Ρέιβενχιλ είναι ένας νοσταλγικός θρήνος για το τέλος της πάλης των τάξεων και το θρίαμβο του καταναλωτισμού.
Μέσα από τα μάτια του ο Νικ, που πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή, καταδικασμένος για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας ενός καπιταλιστή, και τώρα στέκει εμβρόντητος μπροστά στις τεράστιες αλλαγές που συντελέστηκαν στα χρόνια αυτά, ιδεολογικά χαμένος, ξαναβλέπουμε κι εμείς από απόσταση τι έχει γίνει γύρω μας και μέσα μας.
Δοσμένη μέσα από σύντομα στιγμιότυπα, η διαδρομή του ανθρώπου αυτού, που τον τσάκισε η φυλακή και τον αποτελείωσε η ελευθερία, μέχρι την ένταξή του και την προσαρμογή του στην κοινωνία, είναι -τηρουμένων των αναλογιών- η διαδρομή της δικής μου γενιάς από τις επαναστατικές εξαγγελίες επί χούντας και μεταπολίτευσης στο σημερινό βόλεμα και τον εφησυχασμό. Με τις απαραίτητες εξαιρέσεις βεβαίως. Και κοντά σ' αυτή τη γενιά βλέπουμε και τους νεότερους, με την ιδεολογία του καταναλωτισμού, του "να περνάμε καλά", των σκουπιδιών -είτε λέγονται ecstasy είτε McDonalds είτε Big Brother-, τους νεότερους που αρνούνται να εμπλακούν συναισθηματικά, γιατί το θεωρούν αδυναμία!
Τον Μαρκ Ρέιβενχιλ τον απασχολούν θεατρικά η πολιτική και το σεξ. Όπως λέει ο ίδιος: "Το σεξ είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για να γράφει κανείς. Συγκεντρώνει όλα όσα σχετίζονται με την εξουσία, την αγάπη και το φόβο. Επίσης μπορεί να είναι και κωμικό". Συμφωνώ απόλυτα, και γι' αυτό θέλησα να ανεβάσω αυτό το ευαίσθητο έργο.

(από το σημείωμα του σκηνοθέτη)

(2010) Θεατρικοί διάλογοι, Ηριδανός

(2009) Shopping and F***ing, Ηριδανός

(1997) Shopping and Fucking, Οξύ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας