*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο λαθρέμπορος

"Im Grenzland" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Sherko Fatah
Μετάφραση: · Μαρία Αγγελίδου
Υπεύθυνος Σειράς: ·Άννυ Σπυράκου
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Αλεξάνδρεια"
Σελ.:221 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-221-364-7


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν και την Τουρκία, σ' έναν τόπο κατεστραμμένο από τη δικτατορία και τον πόλεμο, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται να επιβιώσουν, ο "λαθρέμπορος" εκμεταλλεύεται την κατάσταση προς όφελός του: εισάγει από την Τουρκία είδη πολυτελείας -ουίσκι, αμερικάνικα τσιγάρα και κομπιούτερ. Ένας χάρτης με τις νάρκες της συνοριακής περιοχής, αγορασμένος από παλιό στρατιώτη, του δίνει το αποκλειστικό προνόμιο να τη διασχίζει με ασφάλεια - όχι ωστόσο χωρίς άλλους κινδύνους, αφού η γυμνή, πετρώδης έκταση, που είναι γι' αυτόν ανοιχτό βιβλίο, χρησιμοποιείται επίσης από μυστικές υπηρεσίες, αντάρτες και ληστές.

Ώσπου μια μέρα ο δεκατριάχρονος γιος του, που πηγαίνει στο κορανικό σχολείο και θεωρείται μέλος της θρησκευτικής αντιπολίτευσης, εξαφανίζεται. Το ταξίδι στην πρωτεύουσα που κάνει ο λαθρέμπορος, με την ελπίδα να μάθει κάτι γι' αυτόν, αποκαλύπτει τη διάβρωση, τον κυνισμό και τη μαφιόζικη λογική μιας κοινωνίας υποταγμένης στο ζυγό της δικτατορίας που η ίδια στηρίζει.

Ο Σέρκο Φάτα, διακεκριμένος γερμανός συγγραφέας με κουρδική καταγωγή, αποδίδει μια εν μέρει σουρεαλιστική πραγματικότητα, όπου η συνείδηση πηγαίνει χέρι-χέρι με την αμφιβολία και την καχυποψία -γιατί αυτό απλούστατα σώζει ζωές.

Ο Φάτα περιγράφει την αναμονή με την τέχνη ενός Μποντσάτι και τη λανθάνουσα απειλή με τη δύναμη ενός Κάφκα. Όσο για την αίσθηση της βραδύτητας και το μοτίβο της αιώνιας επανάληψης, είναι σαν να βγαίνουν από τις "Χίλιες και μία νύχτες".

(Lire)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας