*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο εγκέφαλος του Λένιν

"Lenins Hirn, 1991" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Tilman Spengler
Μετάφραση: · Μαρία Αγγελίδου
Έκδοση: 1993 από "Γράμματα"
Σελ.:328 (21χ12), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Μεγαλοφυΐα: ένα άλυτο αίνιγμα. Προνόμιο των λίγων, ασφαλώς. Των ελάχιστων. Κι όμως, κάποιες εποχές η παρουσία της γίνεται σχεδόν πληθωρική. Όπως στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, ας πούμε. Τότε που πολιτικοί, στρατιωτικοί, μεγαλοβιομήχανοι, λόγιοι και καλλιτέχνες, ακόμη και πυγμάχοι, μοιάζει ν' αγγίζουν σ' ένα σημείο της σταδιοδρομίας τους τα όρια του μεγαλοφυούς, σημαδεύοντας αποφασιστικά την ιστορία της ανθρωπότητας.

Ανάμεσά τους, ο θρυλικός Δόκτωρ Φογκτ. Νευρολόγος, ψυχολόγος, υπνωτιστής, προσωπικός γιατρός του μεγιστάνα Κρουπ, προσπαθεί όλη του τη ζωή να εξιχνιάσει ανατομικά το μυστήριο της μεγαλοφυΐας. Πού ακριβώς κατοικεί μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Υπάρχει κάποια ειδική κατασκευή που να την προδιαγράφει, πριν ακόμη εκδηλωθεί στην πράξη;

Οι νεκροί του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου του προσφέρουν άφθονο πειραματικό υλικό. Ακόμη και ο διάσημος πελάτης του, που ένα τεράστιο σκάνδαλο τον οδηγεί στην αυτοκτονία. Μετά τη νικηφόρα Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917, οι Σοβιετικοί προσπαθούν να αποδείξουν πειραματικά πως η Ύλη είναι ανώτερη από το Πνεύμα, και τον καλούν να συμμετάσχει στις έρευνές τους. Λίγο αργότερα, το 1925, του αναθέτουν μια απροσδόκητη και εξαιρετικά τιμητική αποστολή: να ανατάμει τον εγκέφαλο του νεκρού Λένιν, για να ανακαλύψει το μυστικό της μεγαλοφυΐας του.

Συνδυάζοντας πραγματικά και φανταστικά στοιχεία γύρω από το υπαρκτό πρόσωπο του Δόκτορος Φογκτ -που υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες ιατρικές μορφές του εικοστού αιώνα- ο Τίλμαν Σπένγκλερ (γεν. 1947), διαπρεπής σινολόγος και ιστορικός, πλέκει ένα τεράστιο, συναρπαστικό κοινωνικό μυθιστόρημα: το πρώτο του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας