*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πέρα από τον πόνο

Η σημασία της απόλαυσης και του πολιτισμού στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής

"Beyond Pain: The Role of Pleasure and Culture in the Making of Foreign Affairs" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Thomas A. Breslin
Μετάφραση: ·Νεφέλη Κατσαφούρου
Επιμέλεια: · Βαγγέλης Κ. Γεωργίου
Υπεύθυνος Σειράς: · Βαγγέλης Κ. Γεωργίου
Έκδοση: Ιούνιος 2007 από "Πολύτροπον"
Σελ.:311 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8354-67-6


Θέμα: "Πολιτιστική πολιτική" "Διεθνείς σχέσεις"

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας παλεύει με την επικρατούσα παραδοχή/ δόγμα ότι η δύναμη, η βία, ή ο πόλεμος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να κατακτήσει ο ισχυρότερος τους στόχους του. Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τον ασιατικό, ευρωπαϊκό και αμερικανικό πολιτισμό, ο Thomas Breslin δείχνει ότι η απόλαυση ως όπλο επιβολής και υποστήριξης στόχων είναι πιο αποτελεσματική από τον πόνο (στρατιωτική επιβολή). Διαφορετικό είναι το είδος απόλαυσης που χρησιμοποιεί ο κάθε πολιτισμός. Η Κίνα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί για τον χειρισμό των διεθνών της σχέσεων το φαγητό, το σεξ και τον τουρισμό· η Ρώμη είχε χρησιμοποιήσει το κρασί· το Βυζάντιο τα πολύτιμα μέταλλα, τα λουκούλλεια γεύματα και τα δημόσια θεάματα· η Αμερική έχει χρησιμοποιήσει το σεξ, το χρήμα, την εκπαίδευση, τη μουσική και τον τουρισμό.

Το προκλητικό αυτό κείμενο του Breslin είναι βασισμένο σε μια ευρύτατη ανασκόπηση διάφορων ιστορικών πηγών, καθώς και σε 25 χρόνια διδασκαλίας Ιστορίας Διεθνών Σχέσεων ως καθηγητής στο Florida International University.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας