*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ασκληπιός ο σωτήρας του κόσμου


Συγγραφή: · Βασίλης Πάνος
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Αγαπώ την Πόλιν"
Σελ.:197 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88797-4-4


Θέμα: "Θρησκευτική λατρεία" "Αρχαία Ελλάδα" "Ιατρική, Ελληνική και ρωμαϊκή"

Ο Ασκληπιός λατρευόταν σ' όλες τις γωνιές του τότε ανεπτυγμένου κόσμου. Οι Ασκληπιάδες, οι Υιοί από την Τρίκκη, ταξίδευαν παντού και μετέφεραν το ευαγγέλιο της σωτηρίας, της καλής υγείας της χαράς και της ευτυχίας. Ίδρυσαν εκατοντάδες ναούς-εκκλησίες κι ιαματικές πολιτείες. Περίπου 300 Ασκληπιεία-Εκκλησίες αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα και συνεχώς ανακαλύπτονται καινούργια, από τη μεγάλη θεραπευτική επανάσταση που ξεκίνησε από τη φαρμακευτική εμπειρική γνώση των γηγενών κατοίκων της Τρίκκης, των Πελασγών της Θεσσαλίας πριν από 3.000 χρόνια π.Χ., την εποχή της πρώτης αθωότητας και του χαμένου Παραδείσου.
Τι ήταν εκείνο που έκανε τους προσκυνητές να ρέουν κατά χιλιάδες στα Ασκληπιεία της Τρίκκης, της Επιδαύρου και της Κω. Η φήμη, ναι, αλλά και τα καλά και θαυμαστά που είχαν ακούσει από προγενέστερους επισκέπτες. Όσα Ασκληπιεία αποκαλύφτηκαν μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι επιλέχθηκαν με μεγάλη επιμέλεια. Κύριο χαρακτηριστικό το φυσικό κάλλος, το ήπιο κλίμα, τα άλση, τα πολλά δέντρα και διάσπαρτων κτισμάτων που υπήρχαν γύρω τους.
Οι επισκέπτες όταν έμπαιναν μέσα έρχονταν αμέσως σε επαφή με το νέο περιβάλλον και δοκίμαζαν τις πρώτες ευχάριστες εκπλήξεις. Ένιωθαν ότι έμπαιναν σε έναν ιδανικό κόσμο-κόσμημα αγγελικά πλασμένο, έτσι όπως τον αναζητούσαν και τον ονειρευόταν πάντοτε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας