*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα μοναστήρια της Χαλκιδικής

Από τον 9ο αι. μέχρι τον 19ο αι.


Συγγραφή: · Άννα Καραμανίδου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2007 από "Το Παλίμψηστον"
Σελ.:207 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7814-30-4


Θέμα: "Μοναστήρια - Ελλάς"

Η Χαλκιδική έχει το μοναδικό προνόμιο να φιλοξενεί στον χώρο της την μακροβιότερη μοναστική κοινότητα του Χριστιανισμού, το Άγιον Όρος του Άθω, της οποίας η Ιστορική πορεία δεν διεκόπη, παρά τις αντίξοες ιστορικές συνθήκες μέσα στις οποίες έζησε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453. Είναι συγκλονιστικό να σκέπτεται κανείς ότι ο Μοναχισμός, η ηρωική αυτή καί ακριβέστατη μορφή βίωσης του Ευαγγελικού μηνύματος, που προσέφερε κατά καιρούς και τόπους αφθονία καρπών αγιότητας με το αναρίθμητο πλήθος οσίων, ανδρών και γυναικών, αφού εγνώρισε ημέρες δόξης και μεγαλείου κατά την λαμπρή χιλιόχρονη παρουσία της Ρωμανίας (= Βυζαντίου) στην Αίγυπτο, στην Παλαιστίνη, στην Συρία, στην Μικρά Ασία, διασώζεται ακόμη ακέραιος και ώριμος με την αποκτηθείσα πολύχρονη ιστορική εμπειρία στην αγιοβάδιστη ανατολική Χερσόνησο της Χαλκιδικής, θαυμαστό απομεινάρι του Βυζαντίου, αλλά και εργαστήριο μέχρι σήμερα πνευματικής τελειώσεως και αδιάλειπτης προσευχής.
Ήταν αδύνατο η ακτινοβόλος παρουσία του Αθωνικού Μοναχισμού, βοηθούμενη και από την γεωγραφική γειτνίαση, να μη οδηγήσει σε ίδρυση μοναστηριών στη Χαλκιδική και εκτός του Αγίου Όρους, και μάλιστα μεγάλων και περιφανών, όπως η Μονή Ιωάννου Κολοβού στην Ιερισσό και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στα Βασιλικά.
Αυτά τα μοναστήρια της Χαλκιδικής, τα περισσότερα από τα οποία, σχεδόν όλα, έχουν χαθή και ερειπωθή, μνημονευόμενα απλώς στις πηγές, ανασταίνει με την επιμελημένη και άρτια εργασία της η κ. Άννα Καραμανίδου. [...]

(Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας