*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νέοι, σεξ και ΜΜΕ

Τα γεγονότα της ζωής;

"Young People, Sex and the Media the Facts of Life?" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · David Buckingham · Sara Bragg
Μετάφραση: · Νίκος Σταμπάκης
Επιμέλεια: · Σοφία Γ. Ασλανίδου
Υπεύθυνος Σειράς: · Σοφία Γ. Ασλανίδου
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Κατάρτι"
Σελ.:405 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6671-08-9


Θέμα: "Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" "Σεξουαλική αγωγή" "Σεξουαλική συμπεριφορά"

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι αθώος στη σύγχρονη Βρετανία. Οι διαφημίσεις στην τηλεόραση, στις αφίσες και το ραδιόφωνο είναι γεμάτες με σεξουαλικά υπονοούμενα. Τα τηλεοπτικά προγράμματα στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στο σεξ και τη βία για να ανεβάσουν τη χαμηλή τους θεαματικότητα. Στις αυλές των δημοτικών σχολείων αντηχούν σεξουαλικά πειράγματα και ειρωνείες. Η ροκ μουσική που είναι πλέον σχεδόν υποχρεωτική ακόμη και στη ζωή των μικρότερων, βρίθει από σεξουαλική έκφραση και επιθυμία.
Τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ στη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων; Τι λένε οι έφηβοι και οι γονείς τους για τα ΜΜΕ που προβάλουν υπέρμετρο το σεξ. Έχουν βλαπτική επίδραση τα ΜΜΕ ή έχουν μια θετική δυναμική στους νέους; Στα παραπάνω ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν ο David Buckingham και η Sara Bragg μέσα από μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησαν στη Μεγάλη Βρετανία.

Η παρούσα έρευνα ενδιαφέρει τους γονείς, τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτικούς φορείς, επειδή μιλάει για ένα θέμα που συζητιέται πολύ αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ερευνηθεί εξαιτίας των στερεοτύπων της κοινωνίας. Κυρίως όμως ενδιαφέρει τους ερευνητές στην Ελλάδα επειδή αποτελεί ένα άριστο εργαλείο μεθοδολογικής ποιοτικής έρευνας, κάτι που απουσιάζει από την ελληνική βιβλιογραφία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας