*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η παλιά πόλη της Ξάνθης


Έκδοση: 2007 από "Μέθεξις"
(19χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-89358-2-2


Θέμα: "Θράκη - Ιστορία" "Θράκη - Ταξιδιωτικοί οδηγοί"

Ο εκδοτικός οίκος "Μέθεξις" με το διπλό DVD-ντοκιμαντέρ "Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης", που αποτελεί τον δεύτερο τίτλο της σειράς για τη "Μελέτη των Αρχαίων και Σύγχρονων Κοινωνιών", επιχειρεί να ξεδιπλώσει την ιστορία της Παλιάς πόλης της Ξάνθης, η οποία όπως σώζεται σήμερα, παρουσιάζει μεγάλη ιστορική αξία. Αποτελεί, ίσως, το καλύτερα διατηρημένο αρχιτεκτονικό σύνολο σε όλη την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πρώτο DVD παρουσιάζονται η ιστορία της Ξάνθης, η σύγχρονη κατάσταση της παλιάς και της σύγχρονης πόλης, μια ξενάγηση στα πιο σημαντικά κτήρια στον ιστό της παλιάς πόλης, αλλά και η θέση των τοπικών φορέων της πόλης ως προς το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παλιάς και της σύγχρονης Ξάνθης.

Δεν αρκούσε μόνο ένα DVD για την παρουσίαση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Στο δεύτερο λοιπόν DVD της συσκευασίας περιέχονται ολόκληρες οι συνεντεύξεις των τοπικών φορέων, καθώς και μια πλούσια συλλογή από φωτογραφίες της παλιάς πόλης. Έτσι, ο θεατής θα μπορεί να κατατοπιστεί σφαιρικότερα για την παλιά Πόλη αλλά να ενημερωθεί και για την σύγχρονη Ξάνθη, τα προβλήματά της αλλά και τις προοπτικές της.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας