*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αποφόρητα

Πρώιμος χριστιανικός και μεσαιωνικός ελληνικός κόσμος


Συγγραφή: · Δημήτριος Ι. Πάλλας
Εικονογράφιση: ·Ευγενία Χαλκιά
Επιμέλεια: ·Δημήτρης Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Ποταμός"
Σελ.:329 (27χ21), Πανόδετο, ISBN: 960-7563-92-1


Θέμα: "Τέχνη, Βυζαντινή" "Αρχαιολογία - Ελλάς"

Τα "Αποφόρητα", μεταθανάτιο έργο του Δημητρίου Ι. Πάλλα (1907-1995), αποτελούμενο από σειρά αυτοτελών κεφαλαίων, συγκροτεί μιαν άρτια Εισαγωγή στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη, όπως εξελίχθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα από τις αρχές (4ος αι. μ.Χ.) έως τις μέρες μας. Ο συγγραφέας τους, αυθεντία στα της χριστιανικής λατρείας και βαθύς γνώστης του βυζαντινού και μεταβυζαντινού πολιτισμού, συμπυκνώνει εδώ τα πορίσματα πολυχρόνιων ερευνών και πολυάριθμων δημοσιευμάτων του. Απευθυνόμενος στο ευρύτερο κοινό, επιθυμεί να το υποκινήσει σε γόνιμο στοχασμό σχετικά με την καταγωγή και την εξέλιξη της χριστιανικής τέχνης και να το καταστήσει περισσότερο ευαίσθητο απέναντι στην παράδοσή του. Το πυκνό κείμενο, συνοδευόμενο από εικονογράφηση μνημείων που υπομνηματίζουν τα γραφόμενα, εκφεύγει από την πεπατημένη των συνήθων επιδερμικών "αισθητικών αναλύσεων", μυώντας τον αναγνώστη στην ουσία των πραγμάτων. Ο συνδυασμός Θρησκειολογίας-Θεολογίας, Μαρξισμού-Κοινωνιολογίας και Αρχαιολογίας οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα μεστό διάλογο με το ιστορικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και με τις ρίζες του κοσμοθεωρητικού του πιστεύω, είτε αποδέχεται είτε απορρίπτει τις -ούτως ή άλλως ρηξικέλευθες για τον τόπο μας και θεωρητικά γερά θεμελιωμένες- απόψεις του συγγραφέα και συγχρόνως οξύνει το στοχασμό του.

(2005) Ορθοδοξία και παράδοση, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(1988) Συναγωγή μελετών βυζαντινής αρχαιολογίας, Καρδαμίτσα

(1988) Συναγωγή μελετών βυζαντινής αρχαιολογίας, Καρδαμίτσα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας