*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία της ελληνικής παιδιατρικής

Πρακτικά 1ης ημερίδας 2006


Εισήγηση: · Δημήτριος Α. Καραμπερόπουλος ·Ελευθερία Πουλάκου - Ρεμπελάκου ·Σοφία Αρώνη - Βουρνά ·κ.ά.
Φορέας: ·Ελληνική Εταιρεία Ιστορίας της Παιδιατρικής
Έκδοση: Απρίλιος 2007 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:126 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-452-024-5


Θέμα: "Παιδιατρική"

Με ικανοποίηση προσφέρουμε στους φιλίστορες συναδέλφους τα Πρακτικά της 1ης Ημερίδας Ιστορίας της Ελληνικής Παιδιατρικής, στα οποία δημοσιεύονται οι επτά εργασίες που ανακοινώθηκαν πέρυσι σε ένα αξιόλογο ακροατήριο και αναφέρονται σε μερικές πτυχές διαφόρων περιόδων της Ελληνικής Παιδιατρικής. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας είχε διοργανωθεί και μία έκθεση ελληνικών Παιδιατρικών Βιβλίων της περιόδου 1837-1960, συνοδευόμενη με ένα κατάλογο των 137 εκτεθέντων βιβλίων. Ευελπιστούμε μελλοντικά να συγκεντρώσουμε όλα τα βιβλία της περιόδου αυτής και να γίνει μία ανάλυση του περιεχομένου τους και αποτίμηση της γενικότερης σημασίας τους.
Η διοργάνωση και φέτος της 2ης Ημερίδας, 31 Μαρτίου 2007, θα δώσει την αίσθηση της συνέχειας και κατ' αυτόν τον τρόπο περισσότερα στοιχεία από το παρελθόν θα έρθουν στην επιφάνεια, θα γίνουν γνωστά και πάλι τόσο στους μεγαλύτερους όσο και στους νέους συναδέλφους, οι οποίοι θα καταλάβουν ότι το σήμερα "πατάει" στο χθες. Επιπλέον θα ακολουθούμε την προτροπή του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος με έμφαση τόνιζε, ότι πρέπει να γνωρίζουμε το τι έχει λεχθεί, πραγματοποιηθεί στο παρελθόν για να μπορέσουμε να προσθέσουμε κάτι καινούργιο (Περί αχραίης ιητρικής 2).
Η προσπάθεια της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορίας της Παιδιατρικής, που ιδρύθηκε πρόσφατα, το 2003 και δημοσιεύουμε τους σκοπούς της, για την καταγραφή της μέχρι τώρα πορείας της Ελληνικής Παιδιατρικής θα συνεχισθεί με τη διοργάνωση των Ημερίδων και παράλληλα εκτός των αντίστοιχων Πρακτικών τους και με την έκδοση σχετικών βιβλίων για προσωπικότητες Παιδίατρους, Παιδιατρικά Νοσοκομεία, Κλινικές κ.λπ. Τώρα κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο του συναδέλφου Γιάννη Τσουκαλά για τους καθηγητές της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής. [...]
(από τον πρόλογο του Δημήτριου Καραμπερόπουλου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας