*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Pre-raphaelites


Επιμέλεια: · Μάρθα Κουμαριανού
Έκδοση: 2005 από "Mini Papers"
Σελ.:44 (6χ5), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88787-2-1


Θέμα: "Ζωγραφική "

Η "Αδελφότητα των Προραφαηλιτών" ιδρύθηκε το 1848 από μια ομάδα Άγγλων ζωγράφων, ποιητών και κριτικών τέχνης που αντιδρούσε στον βικτωριανό υλισμό και στις συμβάσεις της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου. Η ομάδα αντλούσε την έμπνευσή της από τη μεσαιωνική και την αναγεννησιακή ζωγραφική, μέχρι και την περίοδο του Ιταλού ζωγράφου Ραφαήλ. Εμπνέονταν κυρίως από τη Βίβλο, την ιστορία και την ποίηση, αλλά σύντομα τους απασχόλησαν και θέματα της εποχής τους, τα οποία απέδωσαν με ρεαλιστικό τρόπο. Η τέχνη των Προραφαηλιτών διακρίθηκε για τον συγκερασμό αρχαϊκών, ρομαντικών και ηθικολογικών στοιχείων. Τα βασικά ιδρυτικά μέλη της ομάδας ήταν οι ζωγράφοι Dante Gabriel Rossetti, John Everett Millais και William Holman Hunt, ο γλύπτης και ποιητής Thomas Woolner και οι ποιητές και κριτικοί τέχνης Frederic George Stephens και ο αδελφός του Dante, William Michael Rossetti. Ο Millais έφυγε από την ομάδα το 1859, αλλά αμέσως δημιουργήθηκε μια δεύτερη γενιά Προραφαηλιτών στην οποία εντάχθηκαν πολλοί νέοι Άγγλοι καλλιτέχνες, όπως λ.χ. ο ζωγράφος Edward Coley Burne-Jones.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας