*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πόνος, ένα δώρο που κανένας δεν θέλει

Το ταξίδι των ανακαλύψεων ενός χειρουργού

"Pain: The Gift Nobody Wants" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Paul Brand ·Philip Yancey
Μετάφραση: · Αντώνιος Κ. Παπαγιάννης
Επιμέλεια: · Αντώνιος Κ. Παπαγιάννης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "University Studio Press"
Σελ.:455 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-12-1554-9


Θέμα: "Πόνος (ανθρώπινη φυσιολογία)"

"Πονάω, άρα υπάρχω"
"Ο πόνος δεν είναι ο εχθρός, αλλά ο πιστός πρόσκοπος που μας ειδοποιεί για τον εχθρό... Είναι στ' αλήθεια το δώρο που κανένας δεν θέλει. Δεν μπορώ να σκεφθώ τίποτε πιο πολύτιμο για κείνους που τον στερούνται. Όμως οι άνθρωποι που ήδη έχουν το δώρο αυτό σπάνια το εκτιμούν. Συνήθως το απεχθάνονται.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε καλά χωρίς τον πόνο, αλλά πώς μπορούμε να ζήσουμε όσο γίνεται καλύτερα μ' αυτόν; Μόνο αν μάθουμε να κυριαρχούμε πάνω του μπορούμε να τον εμποδίσουμε να μας δυναστεύει".
Πρωτοπόρος στη θεραπεία της λέπρας στην Ινδία, ο Βρετανός χειρουργός Πωλ Μπραντ απέδειξε ότι η έλλειψη της αίσθησης του πόνου ήταν αυτή που προκαλούσε τις χαρακτηριστικές παραμορφώσεις της λέπρας. Αργότερα στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα ευρήματα του στον διαβήτη και σε άλλα νοσήματα. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο πόνος όχι μόνο δεν πρέπει να κατασιγά-ζεται, αλλά αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας του σώματος.
Η συναρπαστική αυτή αφήγηση των ανακαλύψεων ενός αξιοθαύμαστου ανθρώπου παρακολουθεί τη δραματική ιστορία της ιατρικής του καριέρας σε τρεις ηπείρους, και τη συμβολή του στην κατανόηση και την αναθεώρηση της στάσης μας απέναντι στον πόνο. Όπως αντιλήφθηκε, ο πόνος μπορεί να είναι πιστός φίλος, αν μάθουμε να τον αφουγκραζόμαστε, να ανταποκρινόμαστε σωστά, και να τον δαμάζουμε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας