*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ανδριάντες και προτομές του Ελευθερίου Βενιζέλου στον ελλαδικό χώρο


Συγγραφή: ·Αντώνιος Βαρουχάκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2004 από "Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος""
Σελ.:82 (21χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-86988-6-3


Θέμα: "Γλυπτική" "Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936)"

Η έκδοση του Ιδρύματος "Ανδριάντες και προτομές του Ελευθερίου Βενιζέλου στον ελλαδικό χώρο" του Αντώνη Βαρουχάκη, αποτελεί μια πρωτότυπη καταγραφή των δημόσιων γλυπτών που είναι αφιερωμένα στον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Ο εντοπισμός των μνημείων αυτών πέρα από χρονοβόρο, ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς ο ερευνητής δε μένει στην καταγραφή και φωτογραφική αποτύπωση αλλά επιτυγχάνει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα εκείνα στοιχεία που συνθέτουν και την ιστορία των μηνμείων. Μέσα από τη μελέτη προκύπτουν έμμεσες πληροφορίες τόσο για την τεχνοτροπία τω ακλλιτεχνών, τους λόγους επιλογής του κάθε καλλιτέχνη, όσο και για την αντίστοιχη εποχή.
Ιδιαίτερα διαφωτιστική είναι η εισαγωγή της ιστορικού της τέχνης Μαριλένας Κασιμάτη η οποία σχολιάζει με συντομία τα έργα -ανδριάντες και προτομές- των ελλήνων γλυπτών, δίνει στοιχεία για τους σημαντικότερους καλλιτέχνες και τον τρόπο δουλειάς τους. Ταυτόχρονα προσεγγίζει το θέμα της ανδριαντοποιίας ως καλλιτεχνική πρόταση και αναφέρεται στην ιδεολογική και ηθικοπλαστική λειτουργία των μνημείων, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου εξακολουθεί να κυριαρχείται από τη μορφή του δημιουργού της νεότερης Ελλάδας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας