*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιωάννης Ν. Κρικέλης

1915-1996: Ο σταυροφόρος της υγείας


Έκδοση: 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
(25χ17), Σκληρό εξώφυλλο


Θέμα: "Ιατροί"

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του Γιάννη Κρικέλη. Το κείμενο είναι σκιαγράφηση μιας προσωπικότητας και συγχρόνως απεικόνιση μιας εποχής. Αξίζει να το διαβάσει όποιος πιστεύει ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, έστω και λιγοστοί, που ζουν μόνο για να δημιουργούν και να προσφέρουν χωρίς ιδιοτέλεια κι αγωνίζονται γι' αυτόν το σκοπό ανεξάρτητα από τα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια που ενσκήπτουν στο διάβα τους.

Με μια λαμπρή σταδιοδρομία στη μάχιμη ιατρική και στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, ο Γιάννης Κρικέλης δούλεψε με πάθος και αφοσίωση και στον τομέα της έρευνας: πολυάριθμες συμμετοχές σε επιστημονικά δρώμενα, μελέτες, εργασίες, πρωτοβουλίες...

Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος υπήρξε «σταθμός» για την ακαδημαϊκή πορεία των φοιτητών του και
φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας για όσους δούλεψαν κοντά του.
«Σταυροφόρος της Υγείας», όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, πολυπράγμων και ανήσυχος, δραστηριοποιήθηκε εντός και εκτός του ακαδημαϊκού του πεδίου και ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό. Ο Γιάννης Κρικέλης αντιστάθηκε με το δικό του τρόπο στη μετριότητα, την ημιμάθεια, την αναλγησία. Αντιστάθηκε με όραμα, σχέδιο και έργο.

Η πρόταση του Γιάννη Κρικέλη για ένα άρτιο και ολοκληρωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας εξακολουθεί να είναι επίκαιρη σήμερα, όπως είναι το ιατρικό του σύγγραμμα που κυκλοφορεί ακόμη τώρα μετά 47 χρόνια από την πρώτη του έκδοση. Η χαρισματική του προσωπικότητα με τη δύναμη, τη δημιουργικότητα και το ψυχικό μεγαλείο αξίζει να παραμείνει ανεξίτηλη στο χρόνο, για να χρησιμεύσει ως φωτεινό παράδειγμα ενός μαχόμενου επιστήμονα και ιατρού που αφιέρωσε όλο το εσωτερικό του σθένος και πάθος στον άνθρωπο και στα θέματα υγείας. Το χρέος αυτό έρχεται να καλύψει η δημιουργία του παρόντος βιβλίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας