*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γλυκιά Σουλάικεν

Ιστορίες από τη Μαζοβία


Συγγραφή: · Siegfried Lenz
Μετάφραση: ·Σοφία Γεωργοπούλου
Έκδοση: 2006 από "Έψιλον"
Σελ.:168 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-395-008-4


Θέμα: "Γερμανική πεζογραφία - Διήγημα"

Η Σουλάικεν ήταν ένα όμορφο χωριό κάπου στη μέση του πουθενά στη Μαζοβία. Έφτανες εκεί -όπως άλλωστε μπορεί να διαβάσει κανείς στις ιστορίες αυτές- με ένα τραινάκι που το έλεγαν Ποπ. Το τραινάκι αυτό το κινούσε κάποτε ένας περήφανος άνθρωπος ονόματι Τζιόμπεκ, όμως για κάποιες απρόβλεπτες δυσκολίες έπαψε να κάνει το δρομολόγιο Σουλάικεν-Στρίγκελντορφ μέσω Σύμπα, Μπορς, Σουνόφκεν. Φτάνεις ευκολότερα εκεί με τη φαντασία που πτερουγίζει ανεμπόδιστα παρά τα γυρίσματα των καιρών.

Έτσι μαθαίνουμε συμβάντα ασήμαντα και σπουδαία, διαβάζουμε για παράδειγμα για τον όγδοο γιο της χήρας Γιάντβιγκα, τον Τίτο Ανατόλ Πλοκ, που απόκτησε καινούργιο παντελόνι, ή για τη μονομαχία με κοντογούνι και τον Άντολφ Άμπραμαϊτ. Συναντούμε τον Χαμίλκα Σας, τον άλλοτε ήρωα των οπλιτών της Κουλκάκεν, την θείτσα Αράφα, τον ταχυδρόμο Ούγκο Ζάπκα, μαθαίνουμε για τα εγκαίνια του γνωστού μας τραίνου και όχι μόνο...

Γνωρίζουμε τέλος το πνευματώδες χιούμορ ενός δεινού, χαρισματικού αφηγητή, του οποίου οι ιστορίες αυτές αποτελούν μια σεμνή υπόκλιση προς την πατρίδα του, τη Μαζοβία και τους ανθρώπους της.

(2014) Ενός λεπτού σιγή, Εκδόσεις Πατάκη

(2010) Γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων, University Studio Press

(1998) Το τρένο που δε χαιρετούσε, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας