*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Utopia: Τρία κείμενα για την ουτοπία

Ουτοπία. Νέα Ατλαντίς. Η νήσος των Πάιν

"Utopia. New Atlantis. The Isle of Pines" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)
(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Thomas More · Francis Bacon · Henry Neville
Μετάφραση: ·Γρηγόρης Ν. Κονδύλης
Επιμέλεια: · Στέφανος Ροζάνης
Έκδοση: Μάρτιος 2007 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:263 (21χ15), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-455-123-Χ


Θέμα: "Πολιτική επιστήμη - Φιλοσοφία και θεωρία" "Ουτοπία - Πολιτική επιστήμη"

Με την "Ουτοπία" (1516), ο Thomas More δεν μας εισάγει απλώς σε έναν νέο κόσμο, αλλά μας προσφέρει μία νέα αντίληψη του χάσματος που υφίσταται ανάμεσα σε ό,τι θα έπρεπε να υπάρχει και σε ό,τι υπάρχει, στο επιθυμητό και στο υπαρκτό. Η "Ουτοπία" συνιστά μια καυστική και διεισδυτική ανάλυση των ελαττωμάτων της κοινωνίας μας, μία πρόταση για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. "Η Νέα Ατλαντίς" (1627) του Francis Bacon προσφέρει μία εικόνα του προοδευτικού ρόλου που η επιστήμη είναι σε θέση να διαδραματίσει στη σύγχρονη κοινωνία. "Η Νήσος των Πάιν" (1668) του Henry Neville είναι ένας σπάνιας ομορφιάς μύθος, πραγματικός πρόδρομος του "Ροβινσώνα Κρούσου" του Daniel Defoe. Αυτά τα τρία κείμενα αποκαλύπτουν τη διαφορετική φύση της πρώιμης σύγχρονης φαντασίας και επιπλέον υποδεικνύουν τρόπους υλοποίησης αυτών των ουτοπιών.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας