*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου


Συγγραφή: · Χαράλαμπος Θ. Ανθόπουλος · Ευάγγελος Βενιζέλος · Κώστας Γαβρόγλου · Πέτρος Α. Γέμτος · Γιώργος Γραμματικάκης ·Νίκος Εμπέογλου · Σταύρος Α. Ζένιος · Γιάννης Καλογήρου · Ανδρέας Ι. Καραμάνος · Σωκράτης Κ. Κάτσικας ·Χρήστος Κίττας ·Διονύσης Ι. Κλάδης · Ξενοφών Ι. Κοντιάδης · Βασίλης Κουλαϊδής ·Στέφανος Μάνος · Σήφης Μπουζάκης · Θεοδόσιος Β. Παλάσκας · Βασίλης Παναγιωτόπουλος · Γιάννης Απ. Πανούσης · Νίκος Ε. Παπαδάκης · Μιχάλης Παπαδόπουλος · Ιωάννης Ε. Πυργιωτάκης ·Μιχαήλ Π. Σταθόπουλος · Κωνσταντίνος Εμμ. Σταμάτης · Κώστας Μ. Σοφούλης ·Φίλιππος Τσαλίδης · Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης · Κωνσταντίνος Τσουκαλάς · Γεώργιος Α. Ψαχαρόπουλος (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Διονύσης Ι. Κλάδης · Ξενοφών Ι. Κοντιάδης · Γιάννης Απ. Πανούσης
Έκδοση: 2007 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:405 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2067-0


Θέμα: "Εκπαίδευση - Ελλάς" "Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια" "Εκπαιδευτική πολιτική"

Μια εικοσιπενταετία μετά τη θεσμική τομή που επέφερε ο νόμος-πλαίσιο στη λειτουργία των πανεπιστημίων, αδήριτη εμφανίζεται η αναγκαιότητα μιας νέας μεταρρύθμισης, που αφ' ενός θα αξιοποιήσει την αποτίμηση της εφαρμογής του νόμου-πλαισίου και αφ' ετέρου θα επιχειρήσει να προσαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο με γνώμονα τα νέα δεδομένα στον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό χώρο.
Ο εκσυγχρονισμός της ανώτατης εκπαίδευσης προϋποθέτει την ανάπτυξη της ακαδημαϊκής υπευθυνότητας και την επένδυση της με ένα νέο "κοινωνικό συμβόλαιο" πανεπιστημίου-πολιτείας, την αποκατάσταση μιας σειράς παραμελημένων πνευματικών και ακαδημαϊκών αξιών, την αναδιάρθρωση του μοντέλου διοίκησης και της θεσμικής αρχιτεκτονικής των πανεπιστημίων, την καλλιέργεια μιας νέας πανεπιστημιακής κουλτούρας. Ο επαναπροσδιορισμός της φυσιογνωμίας, των στόχων και των λειτουργιών του ελληνικού πανεπιστημίου αποτελεί εν τέλει το πραγματικό διακύβευμα ενός μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος.

(2004) Μη κρατικά πανεπιστήμια, Ποταμός

(2003) Ελληνική παιδεία, Εκδόσεις Ι. Σιδέρης

(1999) Οικονομική της εκπαίδευσης, Εκδόσεις Παπαζήση

(1981) Μικροοικονομική θεωρία, ΕΣΠΙ Εκδοτική

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας