*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λάζαρος Ος 1768-1797

Ο γιος της επανάστασης, ο στρατηγός της δημοκρατίας


Συγγραφή: ·Cunéo D' Ornano
Μετάφραση: · Τριαντάφυλλος Α. Γεροζήσης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Σύγχρονη Εποχή"
Σελ.:305 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-451-030-4


Θέμα: "Βιογραφίες" "Πρόσωπα στην ιστορία"

Υπήρξαν στην ιστορία προσωπικότητες των οποίων το πέρασμα από αυτήν υπήρξε λαμπερό, αλλά σύντομο. Είναι οι «διάττοντες αστέρες της Ιστορίας».
Κάτι τέτοιο υπήρξε και ο Λάζαρος Ος (1768-1797). Στα δεκάξι του στρατιώτης-δεκανέας στο γαλλικό στρατό. Στα εικοσιτέσσερά του αντιστράτηγος και στη συνέχεια διοικητής της μεγαλύτερης ως σήμερα γαλλικής στρατιάς, της στρατιάς του βορρά, πέθανε σε ηλικία 29 ετών.
Υπήρξε στην κυριολεξία γιος της Επανάστασης και στρατηγός της «Δημοκρατίας της μίας και αδιαίρετης». Νίκησε πολλούς από τους επιφανείς στρατηγούς της εποχής του και με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη αποτέλεσαν ως τον θάνατο του, το ξεχωριστό δίδυμο των κορυφαίων στρατηγών από τους πολλούς που ανέδειξε η Επανάσταση.
Πολλοί από τους εκατοντάδες συγγραφείς και ερευνητές που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, θεωρούν ότι ο θάνατός του άνοιξε το δρόμο στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
Λαμπρός στρατιωτικός εγκέφαλος, είχε την τύχη, χάρη στην ευθύτητά του και την πίστη του στην Επανάσταση, όταν τα κεφάλια πολλών στρατηγών δίκαια ή άδικα έπεφταν από το Επαναστατικό Δικαστήριο, αυτός να δικαιώνεται από αυτό.
Νίκησε, την από την Αγγλία τροφοδοτούμενη αντεπανάσταση στη Δύση για την επαναφορά των βασιλιάδων, και ειρήνευσε τις περιοχές της, επιχείρησε απόβαση στην Ιρλανδία για να χτυπήσει την Αγγλία στο ίδιο το έδαφος της, άνοιξε το δρόμο προς τη Βιέννη.
Παρόλο που πέθανε «νωρίς» υπήρξε ένας από την πλειάδα των γιγάντων που ανέδειξε η Γαλλική Επανάσταση, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλες τις Επαναστάσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας