*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τσακώνων άπαντα

Ιστορική περιήγηση


Συγγραφή: ·Δημήτρης Γ. Χούπης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Επικαιρότητα"
Σελ.:156 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-205-506-5


Θέμα: "Ελληνική γλώσσα - Διάλεκτοι " "Λαογραφία, Ελληνική" "Αρκαδία - Ιστορία"

Στην Επαρχία Κυνουρίας του νομού Αρκαδίας υπάρχει ένας μικρός γεωγραφικός χώρος, περίπου οκτακοσίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, που ονομάζεται Τσακωνιά. Είναι χώρος ορεινός, απρόσιτος, που καλύπτεται από την πλούσια χλωρίδα του κυνουριακού Πάρνωνα.
Τρία είναι τα αρχαιότερα και ορεινότερα χωριά που αποτέλεσαν αρχικά τη "Νεότερη Μεσαιωνική Τσακωνιά". Η Καστάνιτσα, ο Πραστός και η Σίταινα. Οι Τσάκωνες, όντας μακρινοί απόγονοι των Δωρολακώνων, που μετοίκησαν από την αρχαία Σπάρτη, μιλούν ακόμη και σήμερα (κάποιοι απ' αυτούς) την παραφθαρμένη δωρολακωνική διάλεκτο, η οποία διατηρεί πολλές αρχαιοελληνικές λέξεις, τύπους και αρχές.
Ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου, με τίτλο "Τσακώνουν Άπαντα", Δημήτρης Χούπης, γέννημα και θρέμμα της Καστάνιτσας, κατόρθωσε, κατόπιν επίπονης ερευνητικής εργασίας που κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια, να καταγράψει την ιστορία, να διασώσει πολλές από τις τσακώνικες παραδόσεις και κυρίως, το γλωσσικό ιδίωμα που μιλούν εδώ και αιώνες οι κάτοικοι της Καστάνιτσας και της Σίταινας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάει τον αναγνώστη να καταλάβει ποιοι είναι οι Τσάκωνες και η πανάρχαιη καταγωγή τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας