*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κόσμος της ποίησης

Θεωρία ποιητικής αισθητικής: Αγγλική και αμερικανική ποίηση


Συγγραφή: · Νίκος Μπαλάσκας
Έκδοση: Δεκέμβριος 2006 από "Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ"
Σελ.:480 (25χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-385-405-0


Θέμα: "Αμερικανική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική" "Ποίηση - Ιστορία και κριτική" "Αγγλική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική" "Ποίηση - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

"Ο κόσμος της ποίησης" είναι μια θεωρία και ταυτόχρονα μια ασκητική συνδυασμένη με ιστορία, που έχει σκοπό να εξετάσει, να παρουσιάσει και να εξηγήσει τον "κόσμο" και τον "διάκοσμο" του ποιητικού φαινομένου, ερμηνεύοντάς το ως εκδήλωση, ως δύναμη και ως συνιστώσα του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ως "κόσμος" στην μελέτη αυτή νοείται όχι μόνο το σύνολο των αντικειμενικών στοιχείων που συγκροτούν τα φυσιολογικά και ιστολογικά μέρη του ποιητικού λόγου, αλλά και οι πληθυσμοί που ενοίκησαν ή ενοικούν στις παρυφές των άδυτών του αποτελώντας το έμψυχο υλικό του, ενώ ως "διάκοσμος" νοείται το σύνολο των αισθητικών συστατικών που τον εξωραΐζουν προάγοντάς τον σε τέχνη ικανή να προσηλυτίζει μεγάλες μάζες πιστών.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου με τίτλο "Η φυσική της ποίησης" εκτίθενται απόψεις που επιδιώκουν να αναλύσουν τον τρόπο δόμησης, συγκρότησης και επενέργειας της ποιητικής λειτουργίας, παρέχοντας ταυτόχρονα τα αναγκαία ερεθίσματα για διαλογισμούς, ζυμώσεις και διεργασίες που μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της δυναμικής του ποιητικού γίγνεσθαι.
Στα επόμενα δύο μέρη, παρουσιάζονται Επισκοπήσεις της ποιητικής παραγωγής σημαντικών χωρών του πλανήτη, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (και σε επόμενο τόμο η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία), στις οποίες παρέχεται μια πανοραμική άποψη της ιστορικής εξέλιξης της ποιητικής εκφραστικής, που διαφωτίζει τις σκοποθεσίες, τα μέσα και τις γενεσιουργές αιτίες των τεχνοτροπιών και των σχολών που διαμόρφωσαν το ποιητικό κλίμα, με παράλληλη παρουσίαση του έργου των σημαντικότερων ποιητών που έζησαν στις χώρες αυτές από το 1100 μ.Χ. μέχρι τις μέρες μας (2005), και με ιδιαίτερη έμφαση στους ποιητές του 20ου αιώνα, χωρίς να παραλείπονται οι ποιητές που πρωτοπαρουσίασαν έργα τους μετά το 1990.
Η μελέτη αυτή αποτελεί προοίμιο εκτεταμένων Ανθολογιών που προσφέρουν πανοραμική εικόνα της Ποίησης, καλύπτοντας από κάθε χώρα ένα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικό σύνολο ποιητών.

(2005) Ζωηδαισία, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(1977) Η φυσική της ποίησης, Ιδιωτική Έκδοση

(1976) Το φυλαχτό της Μέδουσας, Ιδιωτική Έκδοση

(1974) Αντιγόνη, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας