*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πάμπλο Πικάσσο

Ο ζωγράφος του 20ού αιώνα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Rafael Alberti · Louis Aragon · André Breton ·Jean Cassou · Νίκος Εγγονόπουλος · Paul Eluard · Οδυσσέας Ελύτης · Ανδρέας Εμπειρίκος · Max Jacob · Πάνος Καραβίας ·Michel Leiris · Σπύρος Μελάς ·Μερόπη Πρέκα · Jacques Prevert · Σωτήρης Σόρογκας · Νίκος Στεφάνου · Παναγιώτης Τέτσης · Αλέκος Φασιανός · Γεώργιος Φτέρης · Γιάννης Ψυχοπαίδης · Christian Zervos
Μετάφραση: · Τιτίκα Δημητρούλια ·Μαρίνα Κανακάκη · Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα · Χριστόφορος Λιοντάκης · Τάκης Μαυρωτάς ·κ.ά.
Επιμέλεια: · Θανάσης Θ. Νιάρχος
Ζωγραφική επιμέλεια: · Pablo Picasso
Έκδοση: Νοέμβριος 2006 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:151 (28χ22), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-4347-0


Θέμα: "Ζωγραφική - Ιστορία" "Ζωγράφοι" "Ζωγραφική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ένας μοναδικός στη συγκρότηση του τόμος για την ιστορία του μεγαλοφυούς Ισπανού ζωγράφου του 20ού αιώνα. Απειράριθμα είναι τα κείμενα που έχουν γραφεί μέσα στον προηγούμενο αιώνα για το δημιουργό της "Γκουέρνικα" από κριτικούς τέχνης και θεωρητικούς της εικαστικής δημιουργίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το βιβλίο αυτό στηρίζεται σε μια ιδιαιτερότητα που αξιοποιεί ακόμη περισσότερο (σε σχέση με τις μελέτες που έχουν γραφεί) το μέγεθος του Πάμπλο Πικάσσο, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τη θερμοκρασία του αναγνώστη, όσον αφορά τη συναισθηματική απήχηση του ζωγράφου αυτού: αντί για κείμενα θεωρητικών της τέχνης, προτιμήθηκαν τα κείμενα που έγραψαν ζωγράφοι, ποιητές και πεζογράφοι, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Στα κείμενα αυτά πρυτανεύουν οι μαρτυρίες για τον άνθρωπο και τη ζωή του. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο οικειώνονται με το έργο του σύγχρονοι αλλά και μεταγενέστεροι του Πικάσσο καλλιτέχνες κάνει ακόμη πιο βαθύ το χνάρι που άφησε στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και των μορφών που γνώρισε ο ζωγράφος αυτός σ' ένα απροσδιόριστο μάκρος χρόνου.

(2015) Τα έργα του Γκρέκο στην Ισπανία, Μουσείο Μπενάκη

(1991) Ghika, Αδάμ - Πέργαμος

(1990) Τετράδια τέχνης, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας