*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγκλουβή Λευκάδας: Ένα χωριό μια ιστορία

Γυναίκες - ιέρειες της γης, η γιορτή της φακής και οι βόλτοι


Συγγραφή: ·Ελεονώρα Φιώρου
Φωτογραφία: ·Ελεονώρα Φιώρου
Έκδοση: 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:256 (25χ25), Σκληρό εξώφυλλο


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Λευκάδα - Ιστορία"

...Πώς μπορεί να μείνει κανείς ασυγκίνητος από την έμπνευση, τις πρωτοβουλίες και ενέργειες ανθρώπων, που αγαπούν με πάθος τον τόπο τους, ζωντανεύουν μνήμες, διασώζουν παραδόσεις και συνεχίζουν με οποιοδήποτε κόστος να βγάζουν στην επιφάνεια τις βαθιές ρίζες της ιστορίας ανθρώπων και φύσης, ώστε να διαιωνίσουν το χρέος όλων μας απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους που τους γέννησαν! Αναλογίζομαι πόσο φτωχός είναι ο κόσμος και πόσο τιποτένιο είναι το Έθνος, όταν αγνοούν την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Πώς να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στην προσπάθεια ενός ανθρώπου που με πάθος και με έρωτα και κόστος δυσανάλογο των δυνατοτήτων του, παλεύει να φέρει στην επιφάνεια τον τόπο του, παραδίνοντας τη συνέχεια στις επερχόμενες γενεές!
Ο άνθρωπος αυτός, η Ελεονώρα Φιώρου, ποτισμένη με αδιάσπαστο πάθος συνέχειας και σοβαρή επιμέλεια, δίνει στο παρόν Λεύκωμα, ανάγλυφα το ερωτικό της πάθος για τους ανθρώπους, τη φύση και την ιστορία του μικρού, γοητευτικού, μαγευτικού, ηρωικού χωριού της Εγκλουβής.
Στις σελίδες του Λευκώματος ξετυλίγεται η ιστορία του χωριού, ο χαρακτήρας και οι ενασχολήσεις των ανθρώπων, το ψυχικό σθένος, η λεβεντιά και η υπερηφάνεια των Εγκλουβισάνων. [...] (Ξενοφών Ν. Βεργίνης, Βουλευτής Λευκάδας)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας