*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιωάννης Αργυρόπουλος


Συγγραφή: · Giuseppe Cammelli
Μετάφραση: · Δημήτρης Αρβανιτάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2006 από "Κότινος"
Σελ.:233 (29χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-88927-7-5


Θέμα: "Λόγιοι"

Τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν στη σειρά με τον τίτλο "Αναγεννησιακή Βιβλιοθήκη" επελέγησαν με το σκεπτικό ότι θα συμπληρώσουν ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς για τις μεγάλες φυσιογνωμίες της ελληνικής λογιοσύνης, που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και γραμματείας, στην Ιταλία αρχικά και στον Βορρά, αργότερα, δεν διαθέτουμε παρά ελάχιστες ξενόγλωσσες μονογραφίες, άρθρα σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά, και ευκαιριακές επιμέρους μελέτες.
Με το εκδοτικό αυτό εγχείρημα ελπίζουμε ότι τα έργα και οι ήμερες επιφανών ανδρών των γραμμάτων, όπως ο Μανουήλ Χρυσολωράς, ο Γεώργιος Τραπεζούντιος, ο Θεόδωρος Γαζής, ο Δημήτριος Χαλκοκονδύλης κ.ά. καθώς και η ποικιλότροπη συμβολή τους στην Ιταλική Αναγέννηση θα γίνουν ευρύτερα γνωστά. Επίσης, θα παρουσιαστεί σε αυτοτελείς εκδόσεις (μονογραφίες) η πολυσήμαντη δραστηριότητα του Ιανού Λάσκαρη, του Αρσένιου Αποστόλη, του Μάρκου Μουσούρου, του καρδινάλιου Βησσαρίωνα και του φιλέλληνα Άλδου Μανούτιου. Όλες οι εκδόσεις της σειράς αυτής θα εμπλουτιστούν με νέο εικονογραφικό υλικό από την εποχή της Ιταλικής Αναγέννησης και με συμπληρωματική βιβλιογραφία στον κάθε τόμο. Τέλος, τιμώντας την ελληνική τυπογραφική παράδοση, της οποίας πολλοί από τους προαναφερθέντες βιογραφούμενους υπήρξαν πρωτεργάτες, το Βιβλιοπωλείο της Εστίας και οι εκδόσεις Κότινος αποφάσισαν τα βιβλία της Αναγεννησιακής Βιβλιοθήκης να στοιχειοθετηθούν στη μονοτυπία.
Τρ. Ε. Σκλαβενίτης - Κ. Σπ. Στάικος

(2006) Μανουήλ Χρυσολωράς, Κότινος

(2004) Δημήτριος Χαλκοκονδύλης, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας