*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οικογενειακή δομή και ψύχωση

"Familienstruktur und Psychose: Structure familiale et psychose" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Gisela Pankow
Μετάφραση: ·Γεράσιμος Ιωαννίδης
Επιμέλεια: ·Δημήτρης Νταβέας · Κλαίρη Συνοδινού
Υπεύθυνος Σειράς: ·Γεράσιμος Ιωαννίδης
Έκδοση: Νοέμβριος 2006 από "Ροές"
Σελ.:249 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-283-242-8


Θέμα: "Ψυχανάλυση" "Ψυχοθεραπεία"

Στο έργο αυτό η Gisela Pankow συνθέτει την προσωπική της θεωρητική και κλινική προσέγγιση των ψυχώσεων και των ψυχοσωματικών διαταραχών, με το γνωστό συναρπαστικό της τρόπο και με συνεισφορές και στοιχεία από την εθνολογία, την κοινωνική ανθρωπολογία και τη φιλοσοφία. Η Pankow εξετάζει τη δομή της οικογένειας ως οντότητας γενεσιουργού διαταραχών της εικόνας του σώματος και οντότητας δυνάμενης να προκαλέσει τη δημιουργία και εξέλιξη μιας ψύχωσης. Η αναλυτική τεχνική της Pankow αντιπροσωπεύει μια διεύρυνση της κλασικής ψυχανάλυσης προσαρμοσμένη στις ψυχώσεις: αντί για την ιχνηλάτηση και ερμηνεία του απωθημένου, όπως γίνεται στην ψυχανάλυση των νευρώσεων, στις ψυχώσεις αναζητούνται δίοδοι προσέγγισης του ψυχικά «μη αναπαραστάσιμου». Η Pankow το προσεγγίζει μέσα από μια διαλεκτική σχέση της δομής του χώρου και της βίωσης του σώματος. Κατά το δύσκολο αυτό έργο, συντελείται, σε έναν ουδέτερο ενδιάμεσο χώρο μεταξύ του αναλυτή και του ασθενούς, κάποιου βαθμού δόμηση, δίνοντας μορφή στο «μη αναπαραστάσιμο». Το κέντρο βάρους στη νεύρωση τοποθετείται στις αντικειμενότροπες σχέσεις και στο μεταβολισμό της libido, ενώ στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία της ψύχωσης η αρχή της ασφάλειας παραμένει το κεντρικό ζήτημα.

(2009) Ο άνθρωπος και η ψύχωσή του, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας