*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πωλ Γκωγκέν

1848-1903: Ο εκλεπτυσμένος πρωτόγονος


Συγγραφή: ·Ingo F. Walther
Μετάφραση: ·Κική Κολοκυθά
Ζωγραφική επιμέλεια: · Eugéne-Paul Gauguin
Έκδοση: 2006 από "Γνώση"
Σελ.:95 (23χ18), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-235-751-7


Θέμα: "Ζωγραφική " "Ζωγράφοι"

Λίγοι καλλιτέχνες επιδίωξαν να υλοποιήσουν το όραμα μιας ζωής αφιερωμένης στην τέχνη με το πάθος που το έκανε ο Γκωγκέν. Η τέχνη του υπήρξε ο καθρέφτης δύο κόσμων, ανάμεσα στους οποίους ζούσε. Από τη μια, το έργο του αποτύπωνε τον μισητό του σύγχρονο πολιτισμό, ενώ από την άλλη πρόσφερε έναν εναλλακτικό, πρωτόγονο τρόπο ζωής, του οποίου αναδείκνυε τη φυσική αρμονία. Αλλά δεν του αρκούσε να αναπαριστά αυτόν τον κόσμο. Ήθελε να γευτεί και την εμπειρία από πρώτο χέρι. Ήθελε να αποδείξει ότι ο εξωτισμός των Νότιων Θαλασσών δεν αποτελούσε απλώς το μαγικό καταφύγιο που συνέπαιρνε τους σύγχρονούς του Ευρωπαίους σε μια εποχή παγκοσμίων εκθέσεων, αλλά και ραγδαίων εξελίξεων στο πεδίο των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Ο Γκωγκέν αναδείχθηκε σ' έναν από τους πιο γνήσιους πρωτοπόρους του μοντερνισμού, καθώς το έργο του προανήγγειλε ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τέχνης του 20ού αιώνα: τη σύζευξη ζωής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, φαντασίας και μεθοδικότητας. [...] (από τη σελ. 7 του βιβλίου)

(2005) Μαρκ Σαγκάλ, Γνώση

(2004) Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Γνώση

(2004) Πικάσο Πάμπλο, Γνώση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας