*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Άγιον Όρος

Με του βορηά τα κύματα


Συγγραφή: · Αλέξανδρος Μωραϊτίδης
Έκδοση: 2006 από "Εκδόσεις του Φοίνικα"
Σελ.:187 (27χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-89063-1-8


Θέμα: "Άγιο Όρος - Προσωπικές αφηγήσεις" "Άγιο Όρος - Ταξίδια και περιηγήσεις"

Το έργο μεταφέρει τη βιωματική εμπειρία του συγγραφέα από τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος στα τέλη του 19ου - αρχές 20ού αιώνα, ακριβώς πριν από δύο σημαντικά γεγονότα για την ιστορία του Όρους: την απελευθέρωσή του από τους Τούρκους και την Οκτωβριανή Επανάσταση. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1925 από τις εκδόσεις Σιδέρη στη σειρά "Με του Βορηά τα κύματα: Ταξείδια, Περιγραφαί, Εντυπώσεις".
Το κάλυμμα είναι επενδυμένο με χειροποίητο χαρτί locta. Το εκτυπωμένο κόσμημα του, προέρχεται από το περίφημο αγιορείτικο βιβλιοδετείο των Νηφαίων στις Καρυές (1892-1992). Ο ποιητής Τάκης Παπατσώνης, στο βιβλίο του "Άσκηση στον Άθω", αναφέρεται στο κόσμημα αυτό, περιγράφοντας τη βιβλιοδεσία για "το τραγούδι του Κορνέτου Χριστόφ Ρίλκε", που φιλοτέχνησε ο μοναχός-βιβλιοδέτης Νήφων [Λαμπίρης] στα μέσα της δεκαετίας του 1920: "Δεμένο από τον πάτερ-Νήφωνα σαν τετραβάγγελο με [...] τα χρυσάφια και τα εικονίδια του Όρους, που να γράφουνε με γράμματα χρυσά ελληνικά και φράγκικα Mont Athos και Αγ. Όρος Άθω".
Το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε είναι αντίγραφο, και αποτελεί μέρος των διακοσμητικών εργαλείων του βιβλιοδετείου των Νηφαίων, που βρίσκονται στο Σιμωνοπετρίτικο κελλί του Ευαγγελισμού στις Καρυές. Τα διακοσμητικά δημοσιεύτηκαν στον "Βιβλιοαμφιάστη" 1, Αθήνα 1999, 120-127.
Κυκλοφορεί με νέα στοιχειοθεσία και μορφή.
Το χαρτί επένδυσης της βιβλιοδεσίας, με υφή μεταξιού, έχει κατασκευαστεί με προβιομηχανικές μεθόδους. Παράγεται από τον φλοιό των κλαδιών του θάμνου locta (βοτ. Daphne papyracea), που φύεται στα Ιμαλάια. Περιέχει αντισηπτικές και αντιπαρασιτικές ουσίες. Πριν τη χρήση του ως υλικό επένδυσης, έχει υποστεί χειροποίητη ειδική επεξεργασία στην Ελλάδα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας