*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Έξηλθεν ο σπείρων του σπείραι...

Ερμηνεία και εμβάθυνση στην παραβολή του σπορέως


Συγγραφή: ·Θεόδωρος Β. Θερμός
Έκδοση: 2006 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:330 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ"

Η παραβολή του σπορέα έρχεται τρίτη κατά σειρά, στις παραβολές που μέχρι τώρα ασχοληθήκαμε. Επιχειρούμε, με το έλεος του Θεού, την ερμηνεία, εμβάθυνση και ανάπτυξη της παραβολής του σπορέα, έχοντας συνείδηση του τί βάθος, ύψος και πλούτο νοημάτων κρύβει μέσα της αυτή. Το εγχείρημα αυτό είναι ένα πολύ τολμηρό βήμα για την είσοδο του αμαρτωλού στο χώρο του Αγίου, του Ιερού. Οι παραβολές, όπως θα ιδούμε και στη συνέχεια, μας οδηγούν στα άδυτα της Βασιλείας του Θεού και αλλοίμονό μας αν εισέλθουμε στα άδυτα αυτά και βγούμε από εκεί με απερίτμητη καρδιά, χωρίς τον πόθο και τη λαχτάρα της ψυχικής μας μεταμόρφωσης.
Το βιβλίο που θα γραφεί δεν έχει επιστημονικές αξιώσεις. Είναι μια προσπάθεια να ζήσουμε μαζί με τον αναγνώστη τη θεϊκή σοφία και το θεολογικό πλούτο της παραβολής αυτής και να αντλήσουμε απ' εκεί, ό,τι είναι πολύτιμο για τη σωτηρία μας και να αποφύγουμε με νήψη και προσευχή ό,τι μας απομακρύνει απ' αυτή. [...] (από το εισαγωγικό σημείωμα του συγγραφέα)

(2010) Το λάδι της ευσπλαχνίας, Ιδιωτική Έκδοση

(2010) Αγοράστε τον παράδεισο, Ιερά Γυναικεία Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων Βοιωτίας

(2010) Η επιστροφή, Σταυροπηγιακή και Συνοδική Ιερά Μονή Οσίου Συμεών Του Νέου Θεολόγου

(2010) Στ' αχνάρια Εκείνου, Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

(2010) Άνθρωπος ή απάνθρωπος;, Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος

(2008) Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη, Ορθόδοξος Ιεραποστική Αδελφότης "Η οσία Ξένη"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας