*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κινέζικη και ινδική ιατρική

"Tao and Dharma" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Robert Svoboda ·Arnie Lade
Μετάφραση: ·Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Έκδοση: 2006 από "Lector"
Σελ.:182 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6621-28-6


Θέμα: "Ιατρική, Κινέζικη" "Ιατρική, Ινδική"

Η Κινέζικη και η Ινδική Ιατρική Αγιουρβέδα είναι οι δυο μακροβιότερες ιατρικές παραδόσεις του πλανήτη μας. Οι παραδόσεις αυτές αποτελούν ωκεανούς γνώσης, όπου μέσα τους εκβάλλουν ποταμοί σκέψης και στοχασμού.
Στην καρδιά και των δυο αυτών θεραπευτικών παραδόσεων βρίσκεται μια αντίληψη για τον κόσμο, που βλέπει τον άνθρωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση και αυτή η αντίληψη αποκτά όλο και περισσότερη απήχηση σε όλον τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, σε Ευρώπη και Αμερική, οι δύο αυτές παραδόσεις εδραιώνουν τη φήμη τους ως "εναλλακτικά ιατρικά συστήματα", αλλά προκειμένου να μεταφυτευτούν επιτυχώς, είναι απολύτως αναγκαίο να κατανοήσουμε τις σαφώς ασιατικές ρίζες τους και να καταλάβουμε ότι ορισμένες υβριδοποιήσεις τους ίσως είναι αναγκαίες προκειμένου να διαδοθούν στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής.
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μεταφέρει στον αναγνώστη μια αρχική αντίληψη της ινδικής και της κινέζικης ιατρικής, να τις συγκρίνει μεταξύ τους και να διερευνήσει το κατά πόσο η ανάδυσή τους από το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας συναντιέται με το δυτικό άνθρωπο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας