*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Invisible Hotel


Επιμέλεια: · Μέμος Φιλιππίδης
Έκδοση: 2005 από "Παπασωτηρίου"
Σελ.:87 (30χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7530-61-6


Θέμα: "Αρχιτεκτονική" "Αρχιτέκτονες, Έλληνες" "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

Ποιο ξενοδοχείο συνοψίζει το μοντέρνο τρόπο ζωής;
Ποιο ξεφεύγει από τις κοινότυπες μινιμαλιστικές επιταγές ή τον εκλεκτισμό προσφέροντας μία νέα εμπειρία;
Τι είναι εκείνο που θα έκανε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του design;
Τι είναι σημαντικότερο: η κορυφαία εξυπηρέτηση ή η ποιοτική αρχιτεκτονική;
Στα ερωτήματα αυτά προσκλήθηκαν να απαντήσουν δέκα νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, συμμετέχοντας στην έκθεση αρχιτεκτονικής «Invisible Hotel», σχεδιάζοντας ξενοδοχεία του μέλλοντος απελευθερωμένα από πολεοδομικούς και άλλους περιορισμούς. Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο γέφυρα στον Ισθμό της Κορίνθου και μία κατασκευή-στέγαστρο πάνω από την Πλατεία Ομονοίας κλπ.
Έχοντας την επιμέλεια του Μέμου Φιλιππίδη, αρχιτέκτονα και επιμελητή της έκθεσης, το "The Invisible Hotel Exhibition Catalogue" φιλοξενεί στις σελίδες του τις προτάσεις των 10 Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Επιχειρώντας να συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή παρουσίαση των δημιουργημάτων, ο κατάλογος διαθέτει σε έντυπη μορφή και μετά το τέλος της έκθεσης τις ξεχωριστές αυτές συλλήψεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής, συμβάλλοντας κατά το δυνατό στο διάλογο μεταξύ καθιερωμένων ξένων και ελλήνων αρχιτεκτόνων και επιχειρηματιών.
Οι προτάσεις τις έκθεσης «The Invisible Hotel» παρουσιάστηκαν με τη μορφή προβολής διαδοχικών εικόνων και ταινιών στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (Ομήρου 8, Ν. Ψυχικό) από τις 19 έως τις 23 Απριλίου 2005


(2019) Η σημασία της λεπτομέρειας, Μουσείο Μπενάκη

(2002) Μεγάλος αδελφός, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(1998) Η απουσία στην πόλη. Πέρα από το ωραίο, Futura

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας