*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μείζων η αγάπη

Ημερολόγιο με CD: Δώδεκα Πατέρες της Εκκλησίας μιλούν για την αγάπη: Ύμνοι από τις ακολουθίες των Πατέρων


Μετάφραση: ·Ιωάννης Κ. Αγγελόπουλος
Εικονογράφιση: ·Δημήτρης Χατζηαποστόλου
Επιμέλεια: ·Αλέξανδρος Ε. Καραβάνης ·Γιώργος Ν. Μπιλάλης
Ανθολογία: ·Ιωάννης Κ. Αγγελόπουλος
Έκδοση: 2001 από "Μελωδικό Καράβι"
Σελ.:210 (19χ19), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-86853-2-Χ


Θέμα: "Ημερολόγια" "Πατέρες της Εκκλησίας "

Οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας αποτελούν την ακένωτο κρήνη της Παραδόσεως της Εκκλησίας μας. Εξέφρασαν με την ζωή τους πρώτα και με τα συγγράμματά τους έπειτα το ορθόδοξο δόγμα και ήθος. Γι' αυτό καθίστανται εσαεί γεννήτορες (πατέρες) στην κατά Χριστόν πνευματική ζωή, διδάσκαλοι και καθοδηγητές μας. Από τον πλούτο των συγγραμμάτων τους επιλέξαμε το θέμα της αγάπης και σταχυολογήσαμε από δώδεκα άγιους Πατέρες γνώμες τους περί της αγάπης. Ο Κύριός μας μας εδίδαξε και μας εζήτησε την αγάπη· "αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου και τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη "ο Θεός αγάπη εστί", ενώ κατά τον απόστολο Παύλο "μείζων των αρετών είναι η αγάπη". Οι γνώμες των αγίων Πατέρων παρατίθενται στο πρωτότυπο κείμενο (προς τέρψιν των δυναμένων) και σε μεταγραφή στην νεοελληνική, η οποία προϋποθέτει το πρωτότυπο.
(Ι. Κ. Αγγελόπουλος)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας