*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ένας αιώνας Κύθηρα

Εικόνες από το κυθηραϊκό φωτογραφικό αρχείο

(Συλλογικό έργο)
Φωτογραφία: · Παναγιώτης Φατσέας ·Μανώλης Φατσέας ·Εμμανουήλ Σοφίος ·Δημήτρης Παπαδήμος · Γιάννης Σταθάτος ·Παναγιώτης Πρινέας · Νίκος Παναγιωτόπουλος ·Ελένη Μαλιγκούρα · Γιώργος Δεπόλλας ·Kristina Williamson
Επιμέλεια: · Γιάννης Σταθάτος
Έκδοση: 2006 από "Κυθηραϊκός Σύνδεσμος & Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων"
Σελ.:71 (20χ22), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89180-0-6


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα"

Η ιστορία των ανθρώπων δεν γράφεται πάντα µε κεφαλαία γράµµατα. Γράφεται και µε πεζά, και µε κόµµατα, µε αποσιωπητικά, µε µισοτελειωµένες λέξεις, µε άνω τελείες. Όλα αυτά όµως αποτελούν µια αδιάκοπη διήγηση που περνά στις κοινωνίες από τους γέρους στους νέους, και ενώ φεύγουν οι άνθρωποι, η διήγηση συνεχίζει το πέρασµά της. Το ίδιο και οι φωτογραφίες, νέος σχετικά τρόπος διήγησης, έχουν µείνει να διηγηθούν γεγονότα και πραγµατικότητες που πολλές φορές είναι κάτι άλλο από την αφορµή της κάθε φωτογραφίας.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσµος έχει ζωή σχεδόν όσο και αυτές οι φωτογραφίες, έναν αιώνα. Και πάρα πολλοί από αυτούς που εικονίζονται σε αυτές, ήταν µέλη του Συνδέσµου. Για ένα σωµατείο, ένας αιώνας είναι πολύ. Το ξέρουµε, και κάθε Τσιριγώτης είναι περήφανος γι' αυτό. Είµαστε περήφανοι που από το 1909 έχουµε ιδρύσει τον Σύνδεσµο για "την υιοθέτηση και υποστήριξη παντός κοινωφελούς έργου εν τη επαρχεία Κυθήρων".
Με τη δηµοσίευση αυτή ο Κυθηραϊκός Σύνδεσµος σήµερα τιµά όλους εκείνους που τόσα χρόνια µε τις συνδροµές και τις φροντίδες τους δηµιούργησαν την ιστορία του Συνδέσµου, και χαιρόµαστε ιδιαίτερα που το µεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Πανιόνιου Συνεδρίου, που φιλοξενείται στην αίθουσά µας, είναι η αφορµή για την έκθεση και έκδοση του λευκώµατος "Ένας αιώνας Κύθηρα". (Μανώλης Χάρος, Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας