*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παράδοση και εξέλιξη στη λατρεία της εκκλησίας


Συγγραφή: · Γεώργιος Ν. Φίλιας
Έκδοση: 2006 από "Γρηγόρη"
Σελ.:419 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-333-452-9


Θέμα: "Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία - Λειτουργία και τυπικό"

"Η "καινότητα της ζωής" που μας παρέχεται δια του Αγίου Βαπτίσματος ευρίσκει την πλήρη έκφραση της μέσα από τη Λατρεία της Εκκλησίας και τη συμμετοχή μας σ' αυτή. Η λειτουργική ζωή δεν είναι για το βαπτισμένο μια ζωή απλώς παράλληλη με τη βιολογική του. Είναι (ή πρέπει να είναι) η κεντρική αρτηρία της χριστιανικής του υπάρξεως και, συγχρόνως, ο σύνδεσμός του με την αναμενόμενη αιωνιότητα."
Ο συγγρααφέας του παρόντος βιβλίου αναμετρήθηκε με το θέμα του κάτω από το πνευματικό βάρος του παραπάνω πλαισίου. Η προσέγγιση της λειτουργικής παραδόσεως και της λειτουργικής εξελίξεως (θέμα, κατά γενική ομολογία, από τα κομβικότερα της λειτουργικής επιστήμης) εκτείνεται σε ολόκληρο το χρονικό εύρος της πορείας της Εκκλησίας, μέσα από τη μελέτη των λειτουργικών πηγών και της εκκλησιαστικής γραμματείας. Σημαντικό τμήμα του βιβλίου αφιερώνεται σε κομβικούς σταθμούς εξελίξεως της λατρείας, αλλά και στην διαλεκτική με πλήθος συγχρόνων απόψεων επί του συγκεκριμένου θέματος, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ήδη αντιθετικές τάσεις. Τελικός στόχος υπήρξε η σύνθεση των απόψεων και η διατύπωση προτάσεων, ώστε να πριμοδοτηθεί μία σύγκλιση και να εξασθενήσουν οι πολωτικές τάσεις.
Είναι αδιαμφισβήτητη η αλήθεια ότι στην πορεία της χριστιανικής λατρείας μέσα στο χρόνο συνυπήρξαν (και οφείλουν να εξακολουθήσουν να συνυπάρχουν) ο σεβασμός προς την παράδοση και η δυναμική της εξελίξεως. Στη συνειδητοποίηση αυτής της "χρυσής τομής" από το πλήρωμα της ορθόδοξης Εκκλησίας στοχεύει η παρούσα μελέτη, έχοντας πάντοτε ως οδοδείκτες τις δύο αδιάσειστες παραμέτρους έρευνας της λατρείας: την ιστορία και τη θεολογία.

(2020) Εικών των Μελλόντων, Γρηγόρη

(2016) Λειτουργική, Γρηγόρη

(2012) Άγιος Επιφάνιος Κωνσταντίας, πατήρ και διδάσκαλος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας - Αμμοχώστου. Πολιτιστική Ακαδημία "Άγιος Επιφάνιος"

(2012) Θρησκευτικά Γ΄ γυμνασίου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος

(2012) Ορθόδοξη πίστη και λατρεία Α΄ γενικού λυκείου, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος

(2009) Λειτουργική, Γρηγόρη

(2008) Εκκλησιαστική ρητορική και εκφορά του σύγχρονου θεολογικού λόγου, Γρηγόρη

(2002) Μελέτες ιστορίας και θεολογίας της ορθοδόξου λατρείας, Γρηγόρη

(2002) Οι θεομητορικές εορτές στη λατρεία της εκκλησίας, Γρηγόρη

(2001) Η έννοια της όγδοης μέρας στη λατρεία της ορθόδοξης εκκλησίας, Γρηγόρη

(1997) Θεολογία και μοναχισμός, Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

(1996) Ο τρόπος αναγνώσεως των ευχών στη λατρεία της ορθοδόξου εκκλησίας, Γρηγόρη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας