*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντισύλληψη

Μύθοι και πραγματικότητα


Συγγραφή: · Αθανάσιος Χρυσικόπουλος
Έκδοση: 2006 από "Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης"
Σελ.:145 (20χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-399-394-8


Θέμα: "Αντισύλληψη"

Οι γυναίκες είχαν συνειδητοποιήσει από πολύ παλιά ότι µε τηv εγκυµοσύνη, τον τοκετό και τηv ανατροφή των παιδιών προσέφεραν πολύ περισσότερα στηv αναπαραγωγική διαδικασία από τον άνδρα.
Έτσι, προσπάθησαν να βρουν τρόπους που να τους επιτρέπουν να απολαµβάνουν τον έρωτα χωρίς τις συνέπειές του.
Δυστυχώς, στους ατελείωτους αιώνες που πέρασαν δεν µπόρεσαν να αποκτήσουν ποτέ τηv πρωτοβουλία για αυτόν τον διαχωρισµό και έτσι κατέληξαν στηv βρεφοκτονία και τηv έκτρωση.
Η φεµινιστική επανάσταση του περασµένου αιώνα πίεσε ασφυκτικά - ώριµες επιστηµονικά - καταστάσεις για ανησυλληπτικές µεθόδους που να δίνουν στηv γυναίκα τηv πρωτοβουλία της αντισύλληψης όπως το χάπι και τα ενδοµητρικά σπειράµατα.
Στην χώρα µας δυστυχώς, οι γυναίκες επηρεασµένες κυρίως από τηv αρνητική στάση των Μέσων Μαζικής Ενηµέρωσης που τηρούν παρασυρόµενα από τον εύκολο λαϊκισµό, δεν εκµεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε τις µεγάλες πιθανότητες που προσφέρει η αντισύλληψη.
Σήµερα, από τις πολλές αvτισυλληπτικές µεθόδους που υπάρχουν, ελάχιστες είναι γνωστές στηv νεολαία και αυτές "vτυµένες" µε τηv αµφισβήτηση και τηv καχυποψία της ηµιµάθειας. Σκοπός αυτού του µικρού βιβλίου είναι να δώσει γνώση και να διαλύσει τις παρεξnγήσεις και τηv άρνηση.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2012) Η γυναίκα, οι θρησκείες και το Sex, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2007) Οικογενειακός προγραμματισμός, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης

(2002) Υπογονιμότητα - στείρωση, Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας