*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ίλιον, η πόλη και η χώρα των Τρώων

Το χρονικό μιας ανακάλυψης

"Ilios the City and the Country of the Trojans" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Henry Schliemann
Μετάφραση: ·Σοφία Οικονόμου
Έκδοση: Ιανουάριος 2006 από "Εκάτη"
Σελ.:263 (18χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-408-050-4


Θέμα: "Αυτοβιογραφίες" "Αρχαιολογία" "Ανασκαφές (Αρχαιολογία)" "Αρχαιολόγοι"

Το βιβλίο, είναι η αυτοβιογραφία του Σλήμαν καθώς και το χρονικό των ανασκαφών του διάσημου αρχαιολόγου ο οποίος συνδέθηκε έντονα με την Ελλάδα και αφιερώθηκε στην αρχαιολογική έρευνα αφού διήνυσε μια ιλιγγιώδη επιχειρηματική πορεία η οποία του έδωσε τους πόρους για να αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής του στο παιδικό του πάθος δηλαδή την ανακάλυψη της Τροίας.
Αν και οι βιογράφοι του έχουν αρκετές ενστάσεις η συμπληρώσεις στη σύντομη αυτή διήγηση, το βιβλίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, συνοδεύοντας το λεπτομερές χρονικό της ανακάλυψης της μυθικής πόλης του Πριάμου καθώς ο Σλήμαν ήταν εξέχουσα προσωπικότητα στην εποχή του.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο καθηγητής Ρούντολφ Βίρχοφ στον πρόλογο του βιβλίου:
"...Μπορώ λοιπόν να καταθέσω εδώ την προσωπική μου μαρτυρία για περισσότερα πράγματα κι όχι μόνο σχετικά με τους κόπους του ακούραστου εξερευνητή, ο οποίος δεν βρήκε ανάπαυση μέχρι που ολόκληρο το έργο του απλωνόταν μπρος του αποτελειωμένο στο έπακρο. Αλλά κυρίως, πρέπει να υπογραμμίσω ότι έγινα μάρτυρας της πραγματικής ύπαρξης των θεμελίων, πάνω στα οποία χτίστηκε η ποιητική σύλληψις του Ομήρου η οποία επί χιλιετίες κατέκτησε με την μαγεία της όλον τον μορφωμένο κόσμο."

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας