*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απάνω Σκάλα η Μυτιληνιά

Η γειτονιά του ονείρου


Συγγραφή: · Μαρία Α. Αναγνωστοπούλου
Έκδοση: Ιανουάριος 2006 από "Εντελέχεια"
Σελ.:205 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7886-01-1


Θέμα: "Λέσβος - Ιστορία"

Η περιοχή της Απάνω Σκάλας υπήρξε ανέκαθεν θέατρο των κατά καιρούς συγκρούσεων, κυρίως λόγω της γειτνίασής της με το Φρούριο. Σ' αυτό το τμήμα της πόλης ξέσπασε η αγριότητα της Οθωμανικής επίθεσης του 1462, που είχε ως αποτέλεσμα την άλωση της Μυτιλήνης και την κατοχή της Λέσβου από τους Οθωμανούς.
Η ίδια η περιοχή στάθηκε μάρτυρας της τραγωδίας του 1914 και ιδιαίτερα του 1922 και βίωσε όσο κανένα άλλο μέρος του νησιού τις θλιβερές συνέπειες του διωγμού. Κι αυτό γιατί ως καθαρά τουρκική περιοχή, με τη σύμβαση περί ανταλλαγής πληθυσμών, δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο των προσφύγων που μετοίκισαν στη Μυτιλήνη.
Η συγγραφέας με μορφή χρονικού καταγράφει και σχολιάζει γεγονότα, αυτής της τραγικής περιόδου, που σχετίζονται με την προσπάθεια της οικονομικής και κοινωνικής προσαρμογής των Μικρασιατών στις νέες συνθήκες της προσφυγικής ζωής και της ένταξης στη ντόπια κοινωνία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας