*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απόκρυφος Αδάμ

Ο άνθρωπος των γνωστικών κειμένων στο πέρασμα των χρόνων


Συγγραφή: · Χρήστος Ντικμπασάνης
Έκδοση: Ιούλιος 2005 από "Ερωδιός"
Σελ.:226 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6601-78-1


Θέμα: "Αποκρυφισμός"

Με τον όρο απόκρυφη γνωστική ανθρωπολογία ο συγγραφέας εισάγει την απάντηση που μπορεί να προσφερθεί σχετικά με την ουσία και τα προβλήματα του ανθρώπου από την πλευρά των κειμένων των γνωστικών, που καταδίκασαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι ως αιρετικά. Η δημιουργία του ανθρώπου, η ουσία της ανθρώπινης φύσης, ο δυϊσμός, η αμαρτία και τα αποτελέσματά της, η σωτηρία του ανθρώπου και η επανατοποθέτησή του στην κοινωνία του Θεού-Πατέρα μέσω της γνώσης, είναι μερικά από τα ανθρωπολογικά θέματα στα οποία δίνει απάντηση η δυϊστική αποκάλυψη των γνωστικών.
Ο συγγραφέας αναλύοντας την πεποίθηση των γνωστικών ότι ο άνθρωπος είναι δέσμιος της ύλης και γι' αυτό είναι ένα ξεπεσμένο βιολογικό ον, φθάνει μέχρι τον ολοκληρωτικά αυτόνομο άνθρωπο του σύγχρονου βιοτεχνολογικού πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια του οποίου η ύλη, η σάρκα, έχει δεχθεί τόσες μεταλλάξεις, γονιδιακές διαφοροποιήσεις και αλλοιώσεις, ώστε στην ουσία έχει απολέσει την πρωταρχική της οντολογική σημασία και αξία. Ο Ιησούς, όμως, ο νέος άνθρωπος, είναι η μόνη αλήθεια και το ύψιστο κριτήριο της γνωστικής ανθρωπολογίας, η οποία προσφέρει στον άνθρωπο το δρόμο προς την αποδέσμευση από την φθοροποιό ύλη, που είναι η φυλακή του πνεύματος. Με αφετηρία και τέρμα αυτήν την δυαρχική βάση, η γνωστική ανθρωπολογία εξετάζει μέσα από ένα μυστηριακό και τις περισσότερες φορές αινιγματικό φάσμα όλα τα προβλήματα, που απασχολούν ακόμη και τον σύγχρονο άνθρωπο, που βολοδέρνει ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα.

(2020) Φυγή στο ανέφικτο, Εκδόσεις Βακχικόν

(2012) Ζώα - θεοί, ζώα ιερά, Ερωδιός

(2011) Τέρατα και δράκοι, Άγνωστο

(2011) Η αποστροφή και το προσκύνημα, Συμπαντικές Διαδρομές

(2003) Ηθοκυβερνητική, Ερωδιός

(2003) Μυστικά της διατροφής, Αρχέτυπο

(2002) Οφιολατρεία, Αρχέτυπο

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας