*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γκρίζα Ελλάδα

Η ανατομία του ελληνικού συνδρόμου


Συγγραφή: · Γιώργος Στάμκος
Έκδοση: Απρίλιος 2006 από "Άγνωστο"
Σελ.:287 (24χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89145-0-7


Θέμα: "Πολιτική - Ελλάς - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Παγκοσμιοποίηση"

"Μια μοναδική, ανατρεπτική και τεκμηριωμένη μελέτη πάνω στο "ελληνικό σύνδρομο''. Ένα βιβλίο-αντίδοτο στη μιζέρια της ασπρόμαυρης Ελλάδας!" (Εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία")
"Το βιβλίο "Γκρίζα Ελλάδα" παρακολουθεί και ανατέμνει το ελληνικό σύνδρομο: νεοεθνικισμός, υπογεννητικότητα, μετανάστες, πολυπολιτισμικότητα. Ξυράφι μυαλό είναι ο Γιώργος Στάμκος. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψεις πως νιώθει όταν κάτω από την πόρτα του γλιστρούν προεκλογικά φυλλάδια του Γιάννη Ιωαννίδη και του Στέλιου Παπαθεμελή. Βιβλιάρα, στ' ορκίζομαι!"
(Στέφανος Τσιτσόπουλος, "Athens Voice")
"Η Γκρίζα Ελλάδα είναι μια έντυπη τεκμηριωμένη ροχάλα στα μούτρα του ελληνικού συντηρητισμού και ταυτόχρονα αντίδοτο στη μιζέρια της ασπρόμαυρης Ελλάδας... Αστείρευτα πηγαία και αμετάκλητα εξεγερμένη η επιχειρηματολογία του Γιώργου Στάμκου".
(Περιοδικό "Κλικ")
"Αυτό το βιβλίο αποτελεί μια γροθιά στο στομάχι του κάθε εφησυχασμένου Έλληνα για την πορεία της χώρας. Ο συγγραφέας επιτίθεται σε κάθε μέτωπο αυτού που ο ίδιος θεωρεί ελληνική κακομοιριά, που περιλαμβάνει τον εθνικισμό, το δημογραφικό πρόβλημα, το πρόβλημα των μεταναστών, τον επερχόμενο πόλεμο των πολιτισμών, την έλλειψη δημοκρατικής σκέψης κλπ."
(Γιώργος Χριστογιαννάκης, περιοδικό "Στρατηγική")
"Η Γκρίζα Ελλάδα είναι ένα βιβλίο γεμάτο στοιχεία και πίνακες, τολμηρές και ανατρεπτικές ιδέες".
(Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος")
"Ένα πλουραλιστικό βιβλίο που συμβάλει σε μια διανοητική επανάσταση η οποία θα αποτρέψει την παγίωση της γκρίζας Ελλάδας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια νέα ελληνική άνοιξη".
(Περιοδικό "About")

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας