*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αποδόμηση

Θεωρία και κριτική μετά το δομισμό

"On Deconstruction: Theory and Criticism after Structuralism" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Jonathan Culler
Μετάφραση: · Απόστολος Λαμπρόπουλος
Υπεύθυνος Σειράς: · Άννα Τζούμα
Έκδοση: Οκτώβριος 2006 από "Μεταίχμιο"
Σελ.:544 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-375-975-9


Θέμα: "Λογοτεχνία - Θεωρία "

Στο χώρο της θεωρίας της λογοτεχνίας, η αποδόμηση συχνά κατηγορείται για τον απροσπέλαστο χαρακτήρα της και τη μηχανιστική ή μηδενιστική διάστασή της, ενώ έχει προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις από οποιαδήποτε άλλη κριτική σχολή. Δεν παύει, ωστόσο, να θέτει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη σύγχρονη θεωρία και κριτική και να αποτελεί βασική πηγή ανανέωσής τους.
Ο J. Culler στο βιβλίο αυτό προσεγγίζει αρχικά την αποδόμηση μέσα από ερωτήματα που εγείρουν η ψυχαναλυτική, η φεμινιστική και η αναγνωστική κριτική. Στη συνέχεια προχωρά σε μια συστηματική ανάλυσή της, μελετώντας κείμενα του Jacques Derrida και επισημαίνοντας την επίδρασή τους στις έννοιες και τις μεθόδους τις οποίες δουλεύουν οι λογοτεχνικοί κριτικοί. Τέλος, αναφέρεται στα επιτεύγματα της αμερικανικής αποδομητικής κριτικής και ασχολείται επισταμένως με το έργο του Paul de Man.
Η "Αποδόμηση" αποτελεί ταυτόχρονα μια συνθετική προσέγγιση της σκέψης του Derrida και μια ανάλυση της προβληματικής σχέσης ανάμεσα στα φιλοσοφικά κείμενά του και στο έργο των λογοτεχνικών κριτικών.

(2013) Η λογοτεχνική θεωρία του εικοστού αιώνα, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2010) Θεωρία της λογοτεχνίας, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(2003) Λογοτεχνική θεωρία, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

(2000) Όψεις της ανάγνωσης, Νήσος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας