*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αθήνα 1839-1900

Φωτογραφικές μαρτυρίες


Συγγραφή: ·Ηλέκτρα Γεωργούλα ·Τατιάνα Γιανναρά · Μαρία Δεληβοριά · Μάρια Διαμάντη ·Αγγελική Κόκκου · Φανή Κωνσταντίνου · Άλκης Ξ. Ξανθάκης · Ματούλα Σκαλτσά ·Gary Edwards (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Φανή Κωνσταντίνου ·Αλίκη Τσίργιαλου · Μάρια Διαμάντη
Έκδοση: Ιανουάριος 2004 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:322 (29χ30), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8347-07-6


Θέμα: "Αθήνα - Ιστορία" "Αθήνα - Φωτογραφικά λευκώματα"

Στην έκδοση περιλαμβάνονται 328 φωτογραφίες της Αθήνας του 19ου αι., επιλεγμένες από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίες απαρτίζουν τρεις ενότητες με γνώμονα την εξέλιξη της φωτογραφικής τεχνικής. Η φωτογραφική απεικόνιση της πόλης, των μνημείων και τής κοινωνίας της βαδίζει παράλληλα με τη δειγματοληπτική εκπροσώπηση των πρώτων φωτογράφων, στο έργο των οποίων άλλωστε αναφέρονται και τα εισαγωγικά κείμενα.

Τα φωτογραφικά θέματα συνοδεύονται από σχόλια, όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η ιστορική πληροφορία να ερμηνεύσει ή να εμπλουτίσει το εικονιζόμενο θέμα. Μάλιστα, στις προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της πόλης, ο υπομνηματισμός επεκτείνεται και στα ιστορικά γεγονότα, με τα οποία συνδέεται ο φωτογραφιζόμενος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας