*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χαράλαμπος Σφαέλλος: Αρχιτεκτονική - ανάπτυξη

28 Μαΐου - 23 Ιουνίου 2002


Μετάφραση: ·Geoffrey Cox
Επιμέλεια: ·Λούση Μπρατζιώτη ·Μαργαρίτα Σακκά - Θηβαίου ·Αλίκη Τσίργιαλου
Έκδοση: 2002 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:95 (24χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8452-91-0


Θέμα: "Αρχιτέκτονες, Έλληνες" "Αρχιτεκτονική - Ελλάς" "Μουσεία - Εκθέσεις - Κατάλογοι"

[…] Η φετινή χρονιά τιμά την κατάθεση ενός αρχιτέκτονα που υπηρέτησε ισότιμα και ισάξια την επιστημονική θεωρία όσο και την εφαρμοσμένη πράξη της αρχιτεκτονικής, σε μια περίοδο μάλιστα εξαιρετικά κρίσιμη για τη μεταπολιτευτική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Ενός ανθρώπου ο οποίος τίμησε το Μουσείο Μπενάκη με την εμπιστοσύνη του, καταθέτοντας το σύνολο της πνευματικής του παραγωγής στις συλλογές των αρχιτεκτονικών και των φωτογραφικών αρχείων του ιδρύματος, όπως άλλωστε τίμησε και τον τόπο του, όχι μόνο με τη δουλειά του αλλά και με τη δυναμική παρουσία του στο εξωτερικό: του Χαράλαμπου Σφαέλλου.
Για την πραγματοποίηση της έκθεσης που ορίζει το στίγμα μιας σημαντικής προσφοράς στο χώρο και το χρόνο, και απευθύνεται στο κοινό με τον σημαδιακό τίτλο: "Χαράλαμπος Σφαέλλος: Αρχιτεκτονική - ανάπτυξη", συνεργάστηκαν η Μαργαρίτα Σακκά - Θηβαίου και η Αλίκη Τσίργιαλου, αξιοποιώντας ένα μικρό μόνο μέρος από το αποθησαυρισμένο υλικό της δωρεάς του αρχιτέκτονα.
Άγγελος Δεληβορριάς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας