*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αγγέλα Ταμβάκη

Κριτικά κείμενα και Έλληνες ναΐφ δημιουργοί


Επιμέλεια: ·Ιωάννης Πετρόπουλος
Έκδοση: Νοέμβριος 2005 από "Αδάμ - Πέργαμος"
Σελ.:86 (22χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88871-2-7


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Ζωγραφική "

Στη ζωγραφική, ο γαλλικός όρος naif ανταποκρίνεται στις έννοιες του απλοϊκού, του αφελούς, του απαίδευτου ή του πρωτόγονου και χαρακτηρίζει μια κατηγορία καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο κίνημα, ρεύμα ή σχολή, αλλά δημιουργούν αυθόρμητα, ανεξάρτητα από τους καθιερωμένους δομικούς και μορφικούς κανόνες. Τα αισθητηριακά ή ψυχικά τους βιώματα μεταπλάθονται σε μία τέχνη αγνή, μία αυθόρμητη αφήγηση, χωρίς τον έλεγχο ή τη διαμεσολάβηση της λογικής, της συνείδησης και της τεχνικής. [...] Ερέθισμα και αφετηρία για μία σύγχρονη προσέγγιση αυτής της ανάγκης επικοινωνίας, πλούσιας σε ανθρωπολογικό υλικό, γεμάτης αυθεντικότητα και ποίηση, αποτελεί η διακριτική αναφορά σε ένα χώρο προσωπικό και εσωτερικό, στην πίστη και στο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη μορφή δημιουργικής έκφρασης, που επιχειρείται μέσα από την παρουσίαση κριτικών κειμένων της ιστορικού τέχνης Αγγέλας Ταμβάκη και ορισμένων έργων ελλήνων ναΐφ καλλιτεχνών, στους οποίους η ίδια είχε επανειλημμένως αναφερθεί. (από την εισαγωγή του Τάσου Κουτσουρή)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας