*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πενήντα χρόνια από τα Σεπτεμβριανά

Κωνσταντινούπολη, πριν, τότε, μετά

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ειρήνη Σαρίογλου ·Καίτη Σαρίογλου
Έκδοση: 2006 από "Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)"
Σελ.:247 (17χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-201-179-3


Θέμα: "Ελλάς - Σχέσεις - Τουρκία" "Κωνσταντινούπολη - Ιστορία"

Με αφορμή την 50ή επέτειο της τραγικής εκείνης νύχτας, των γεγονότων της 6/7 Σεπτεμβρίου 1955 στην Πόλη -κατά την οποία οι υλικές και ψυχολογικές καταστροφές που υπέστη ο ελληνισμός, ξεπέρασαν κατά πολύ ακόμη και τους προβλεπόμενους στόχους των διοργανωτών- επιχειρήσαμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με σκοπό να εκπληρώσουμε στο ελάχιστο ένα καθήκον. Ένα καθήκον προς την Ιστορία. Για να αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβους και πάθος την πρόσφατη ιστορία μας -στην οποία διαδραματίσαμε ρόλους κομπάρσων και πρωταγωνιστών- για να αποτρέψουμε τυχόν λάθη του μέλλοντος. Τα κείμενα που επιλέχτηκαν προέρχονται αποκλειστικά από Κωσταντινουπολίτες, λογοτέχνες, δημοσιογράφους, ποιητές και ιστορικούς, πλην της ανεκδότου μέχρι σήμερα εκθέσεως του πρέσβυ ε.τ. Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, προξένου στην Πόλη τον Σεπτέμβιο του 1955.

(Πόλη, Σεπτέμβριος 2005)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας