*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο Πλάτωνας και οι ηδονές

Η θεωρία της ηδονής στον Πλάτωνα: Φιλοσοφική προσέγγιση


Συγγραφή: · Πηνελόπη Α. Καζά
Έκδοση: Φεβρουάριος 2005 από "Σταμούλης Αντ."
Σελ.:159 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8353-44-0


Θέμα: "Πλατωνική φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική"

Έχοντας βιώσει τις ηρακλείτειες έννοιες της αέναης μεταβολής και της σχέσης των αντιθέτων, τις ενδιαφέρουσες απόψεις της ιπποκράτειας ιατρικής για την κράση στοιχείων, όπως και τις ήδη υπάρχουσες απόψεις των ηδονιστών και αντιηδονιστών γύρω από το οικείο θέμα, ο Πλάτωνας καταθέτει τη δική του πρωτότυπη άποψη, όπου διαλεκτικά συγκεράζονται σε μια συνολική σύνθεση στοιχεία όλης αυτής της δημιουργικής παράδοσης.
Η σωματική ηδονή χαρακτηρίζεται ως "ψευδής", γιατί εντάσσεται στη σφαίρα του αισθητού για το οποίο δεν μπορούμε να διατυπώσουμε ορθές γνώμες ή κρίσεις. Εξαιτίας της σύνδεσής της με τη λύπη εξαπατά το νου, που δεν μπορεί να την αξιολογήσει σωστά, και αναπόφευκτα οδηγείται σε ψευδείς προτάσεις.
Η καθαρή ηδονή από την άλλη, απαλλαγμένη εντελώς, εξαιτίας της φύσης της, από κάθε στοιχείο λύπης, δεν προκαλεί αυταπάτη στο λογικό, έτσι ώστε αυτό να διατυπώνει σωστές, αληθείς κρίσεις στις οποίες στηρίζεται και η δική της αλήθεια.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας