*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η φαρμακευτική πολιτική στην Ελλάδα

Κείμενα ομοφωνίας


Συγγραφή: ·Αντώνης Καρόκης ·Βασίλης Κοντοζαμάνης · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος · Χρήστος Λιονής (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος · Χρήστος Λιονής
Έκδοση: 2005 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:133 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-1919-2


Θέμα: "Φαρμακολογία" "Υγειονομική πολιτική " "Υγεία"

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία και τις Υπηρεσίες στην Ελλάδα με την επωνυμία Casus Sanitatis αποτελεί τη συνένωση των προσπαθειών επιστημόνων και φορέων του υγειονομικού τομέα για την τεκμηρίωση και την ενεργό σύγκλιση σε μείζονα θέματα της εθνικής πολιτικής υγείας.
Υπό το πρίσμα αυτό, η Πρωτοβουλία Casus Sanitatis οργάνωσε κατά τη διάρκεια του 2004, μια σειρά consesus panels για την ποιότητα στην υγεία και τις υπηρεσίες υγείας στο Ναύπλιο, την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη με θεματική εστίαση (α) στην αξιολόγηση της φαρμακευτικής και βιοϊατρικής τεχνολογίας - τα όρια και τις δυνατότητες της φαρμακοοικονομικής αξιολόγησης (β) την τεκμηριωμένη φροντίδα υγείας - λήψη κλινικής απόφασης και επιλογή θεραπείας με βάση την απόδειξη και (γ) την οργάνωση, διοίκηση και διαχείριση των υπηρεσιών υγείας - η ρύθμιση της αγοράς φαρμάκων, αντιστοίχως.

Η διαδικασία αυτή, με στόχο την αναζήτηση της ενεργού σύγκλισης και της ομοφωνίας - αν και δεν είναι συχνή στη χωρά μας - είναι εξαιρετικά αναγκαία για την σύζευξη της επιστημονικής γνώσης και της πολιτικής παρέμβασης, ώστε η εθνική υγειονομική πολιτική να υπηρετεί τα κριτήρια της (κοινωνικής) ισότητας, της (ιατρικής) αποτελεσματικότητας και της (οικονομικής) αποδοτικότητας.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί ένα τυπικό δείγμα αυτής της προσπάθειας και υπηρετεί - πλην της αυτονόητης συμβολής στην επιστημονική τεκμηρίωση - και την ανάγκη μιας νέας κουλτούρας στις σχέσεις των εμπλεκομένων στη διαμόρφωση και τη λήψη αποφάσεων στην πολιτική υγείας στη χώρα μας. [....]

(από τον πρόλογο των επιμελητών)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας