*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Michael Winterbottom

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Philip Kemp · Μπάμπης Ακτσόγλου
Φορέας: ·Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2005 από "Ιανός"
Σελ.:104 (26χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7827-33-3


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί"

Το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με πολλή χαρά εγκαινιάζει φέτος μία νέα συνεργασία με τις εκδόσεις "Ιανός" της Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο εκδόθηκε μονογραφία για τον παραγωγικό και απρόβλεπτο βρετανό δημιουργό Michael Winterbottom, με την ευκαιρία του κινηματογραφικού αφιερώματος σε αυτόν. Πρόκειται για την πρώτη δίγλωσση σε ελληνικά και αγγλικά μονογραφία που παρουσιάζει το Φεστιβάλ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται:
· Μελέτες και προσεγγίσεις του έργου του από τους βρετανούς κριτικούς κινηματογράφου Philip Kemp και Leslie Felperin
· Αναλυτικά ζενερίκ και περιλήψεις που έγιναν με την ευγενική παραχώρηση του περιοδικού "Sight and Sound"
· Κριτικές προσεγγίσεις των ταινιών του σκηνοθέτη αποκλειστικά από τον αγγλόφωνο Τύπο, που υπογράφουν οι Derek Elley, Dan Jolin, Colin Kennedy, Glenn Kenny, Demetrios Mattheou, Dominic Power, Jonathan Romney, Charlotte O' Sullivan, Daniel Webb, Linda Ruth Williams
· Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλες τις ταινίες, όπως και μερικές σπάνιες φωτογραφίες του ίδιου του Winterbottom (ο οποίος σημειωτέον αποφεύγει γενικά τις φωτογραφήσεις)
· Φιλμογραφία του τηλεοπτικού του έργου.
Λίγα λόγια για τον δημιουργό από την εισαγωγή: Ο Michael Winterbottom εμφανίστηκε το 1994 ως μια από τις πιο δυναμικές και πρωτότυπες μορφές του σύγχρονου βρετανικού κινηματογράφου κι έκτοτε δεν σταμάτησε να εκπλήσσει τους πάντες με τη γρηγοράδα εναλλαγής ταινιών (δεκατρείς μέχρι σήμερα), αλλά και της διαφορετικότητάς τους ως ύφους και περιεχομένου. Λογοτεχνικές διασκευές ("Jude", "Στα χρόνια της απληστίας", "Tristram Shandy"), στρατευμένο σινεμά ("Καλώς ήλθατε στο Σαράγιεβο"), ημι-ντοκιμαντέρ ("28 hour party people", "Στα σύνορα του κόσμου"), ρεαλιστικό καλειδοσκόπιο ("Η χώρα των θαυμάτων"), φουτουριστική αλληγορία ("Κωδικός 46"), αισθηματικό δράμα ή κομεντί ("Μείνε μακριά μου", "Μαζί σου ή χωρίς εσένα"), λεσβιακή road movie ("Το φιλί της πεταλούδας"), καλλιτεχνικό μετα-πορνό ή μετα-φιλμ νουάρ ("9 songs", "Σε θέλω"), το σινεμά του Winterbottom καταρρίπτει όλα τα δεδομένα της θεωρίας του δημιουργού (cinema d' auteur), αποδεικνύοντας ότι ένας κινηματογραφιστής μπορεί να είναι διαφορετικός αλλά και αναγνωρίσιμος κάθε φορά ως δημιουργός, χάρις στην αυθεντικότητα της ματιάς με την οποία προσεγγίζει το εκάστοτε θέμα του. Ταυτόχρονα το σινεμά του Winterbottom αποτελεί ένα μοντέλο παραγωγής, όχι μόνο για την ταχύτητα διεκπεραίωσης κάθε ταινίας, αλλά και για την εφευρικότητα με την οποία προσεγγίζει με μηδαμινά μέσα πολυδάπανους, συνήθως, κινηματογραφικούς τομείς, όπως είναι η επιστημονική φαντασία ή η ιστορική ταινία.
Το 46ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον σημαντικό αυτόν βρετανό δημιουργό, προβάλλοντας το σύνολο του κινηματογραφικού του έργου, όπως και την τελευταία του, απρόβλητη ακόμα στην Ελλάδα ταινία του, "Tristram Shandy: A cock and bull story", ως ένα μικρό δείγμα της εκτίμησης σε ένα συνεχώς υπό ανανέωση φιλμικό έργο, αναπόσπαστο τμήμα αυτού που αποκαλούμε σύγχρονο σινεμά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας